Natuur

Natuurgebied Duivelshof engelachtig mooi volgens FietsActief

Geschreven door

Elke

Leestijd 2 minuten 987 x bekeken

In de september editie 2020 van het magazine FietsActief, wordt natuurgebied Duivelshof uitgelicht. Engelachtig mooi aldus fotograaf en wandelaar Edwin Giesbers.

Dit prachtige natuurgebied tussen Losser en De Lutte met haar onheilspellende naam is zeer de moeite waard! Natuurmonumenten beheert dit afwisselende gebied.

In 2006 restaureerde Natuurmonumenten op Duivelshof een middeleeuws verdedigingsstelsel van grachten en wallen rondom de boerderij. In de grachten blijft het water nu weer langer staan. Ook is een perceel grasland afgeplagd, zodat heide en bijzondere planten weer kans krijgen. Zo profiteert de klokjesgentiaan hiervan. Zijn aanwezigheid is van levensbelang voor een vlinder als het gentiaanblauwtje. die haar eitjes afzet op deze plant.

Natuurgebied Duivelshof
Natuurgebied Duivelshof
Het natuurgebied bestaande uit bos, akkers, grasland en heide herbergt bijzondere flora zoals Beenbreek, en verschillende orchideeën. Daarnaast leven er zoogdieren als das, ree en steenmarter. Ook vind je er roofvogels als de buizerd en de havik.
Natuurgebied Duivelshof
Natuurgebied Duivelshof
Er zijn drie wandelroutes door natuurgebied Duivelshof, de groene route van 2,5 km, de blauwe route van 5,9 km en de gele van 5,2 km (momenteel niet te lopen). De parkeerplaats is op de kruising van de Lossersestraat en de Duivelshofbosweg in De Lutte. De wandelnetwerkkaart hiervan is bij onze Tourist info's verkrijgbaar en in de webshop.

Via onderstaande links kun je het artikel lezen.
Pagina 1 artikel
Pagina 2 artikel
Pagina 3 artikel

Voor meer informatie over natuurgebied Duivelshof kijk hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

  1. Zien & Doen

    De elektrokarritten gaan weer van start!

    Geschreven door Bianca
  2. Zien & Doen

    Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

    Geschreven door José
  3. Kids

    Tips voor de meivakantie

    Geschreven door José
  4. Denekamp

    Als een stoomtram door Twente

Tip je vrienden

facebook twitter