1. 0/5
    '

    Route-tips

    De Tukker top 5 van Truus Wijnen, gepassioneerd wandelaar én fotograaf

    De in Twente geboren en getogen Truus Wijnen heeft een grote passie voor wandelen en fotograferen. Ze heeft de afgelopen jaren meerdere wandelgidsen gemaakt. Wij vroegen haar naar haar favoriete wandel- en fotografieplekken uit haar laatste wandelgids 'Wandelen in Twente'.

  2. 5/5

    5.

    Diepenheim

    In Diepenheim tref je een mooie mix van cultuur en plattelandsleven: lommerrijke landgoederen met statige kastelen en havezaten en een keur aan fraaie bospaadjes en landelijke weggetjes waar het fijn wandelen en fotograferen is. De plaats raakt ook steeds meer bekend als kunststadje met meerdere galeries. Een bezoek aan Diepenheim is zeker een aanrader.

  3. 4/5

    4.

    De Dinkel

    Langs de prachtige, vrij meanderende Dinkel is het altijd mooi wandelen. Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die nog zo'n natuurlijk karakter hebben. In Noordoost Twente is de Dinkel nog in volle glorie, al slingerend door het landschap, aanwezig. Mijn favoriete deel van de Dinkel ligt tussen Het Lutterzand, Beuningen en Singraven. Je kunt er schitterende foto’s maken.

  4. 3/5

    3.

    Twekkelo

    Verscholen tussen Enschede en Hengelo ligt buurtschap Twekkelo; een verrassend mooie, groene en landelijke omgeving. Je kunt er wandelen over smalle weilandpaden, over essen, langs houtwallen en beekjes. Opvallend zijn de lage groene huisjes. Het zijn zouthuisjes. Op enkele plekken staat ook nog een oude historische zoutboortoren. Ze behoren tot het industrieel erfgoed.

  5. 2/5

    2.

    Het Springendal

    Het Springendal is een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Het is een bronnengebied met kwelwater, van waaruit beken ontstaan. Je kunt er struinen over spannende bospaadjes en over vlonders bij prachtige bosvennetjes. Ook het oude boerenlandschap met graanvelden en bloemrijke hooilanden ontbreekt niet. Allemaal ware paradijsjes.

  6. 1/5

    1.

    De Lutte

    Ga je op pad in Twente, dan mag een wandeling bij De Lutte niet ontbreken. De prachtige, glooiende omgeving heeft veel te bieden: van bos tot landgoederen en van rustieke plattelandsweggetjes tot struinpaden door weilanden en langs beekjes. Typerend is het glooiende landschap, veroorzaakt door een stuwwal. Een van de toppen van die stuwwal is de Paasberg. Vanaf daar heb je een fraai uitzicht.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Losser

  1. Nieuws

    Nieuwe locatie Tourist info Losser

  2. Op bezoek bij

    Op bezoek bij Uit in Twente

    Geschreven door Bianca
  3. Zien & Doen

    Wat te doen met Pasen?

    Geschreven door José
  4. Zien & Doen

    Tips bij regen

    Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter