Slootjesdagen

"Waterspektakel" door IVN in het Arboretum Poortbulten. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten rondom het water.

In het kader van de landelijke IVN Slootjesdagen organiseert IVN Oldenzaal-Losser e.o. op zondag 11 juni van 11.00 tot 14.00 uur het Waterspektakel in Arboretum Poortbulten in de Lutte. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten rond het water. Rondom de vijvers zetten we opdrachten uit voor de kinderen met hun (groot)ouders.

IVN Natuurgidsen staan klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

Met de Slootjesdagen willen het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant in Arboretum Poortbulten, Lossersestraat 66 , 7587PZ De Lutte!

I.v.m. de organisatie van het waterspektakel graag even aanmelden op de website van IVN Oldenzaal-Losser e.o. https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

Wanneer

Locatie

Arboretum Poortbulten

Adres
Lossersestraat 68, 7587 PZ De Lutte

Tip je vrienden

facebook twitter