Natuurwerkdag Duivelshof

Deze natuurwerkdag wordt georganiseerd door Vereniging Natuurmonumenten samen met vrijwilligers van Natuurwerkgroep EnHOe en IVN Oldenzaal-Losser e.o. met ondersteuning door Landschap Overijssel.

Elk jaar is op de eerste zaterdag van november de Nationale Natuurwerkdag. Vorig jaar gingen in heel Nederland zo’n 15.000 enthousiaste vrouwen, mannen en jazeker ook veel kinderen samen buiten aan de slag. Doe jij ook mee? Dat kan op Duivelshof. Zelfs paarden helpen mee. Daar wil je bij zijn.

Ze gaan aan het werk op en rond de heide. Hier groeien nog zeldzaamheden als Beenbreek, Klokjesgentiaan en Welriekende Orchis. Regelmatig moeten daar opgeschoten boompjes verwijderd worden. Vrijwilligers leveren hier een belangrijk aandeel aan. Zonder dit werk zou het bos de overhand krijgen en de heide verdwijnen.

Natuurmonumenten gaat zelf ook wat grotere bomen vellen. En heel speciaal: bij het slepen van de stammen worden paarden ingezet.

Er wordt op maar liefst zes verschillende plekken gewerkt. Er is voor ieder wat te doen. Bij ontvangst is er koffie, thee en fris, in de middagpauze is er ook soep. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Draag wel stevige schoenen.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Natuurwerkdag Duivelshof

Adres
Lossersedijk hoek Hengelmansweg, De Lutte

Tip je vrienden

facebook twitter