Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Welkom in Beuningen! Beuningen is, samen met De Lutte, het populairste dorpje van de provincie Overijssel. Het dorp telt op dit moment zo'n 985 inwoners en is gelegen aan het langgerekte riviertje De Dinkel. Beuningen is rijk aan een prachtige natuur, waar gewandeld en gefietst kan worden. Zoals langs de Dinkel, daar zijn een tiental wandellussen uitgezet met de Mauritsbrug en kanon als middelpunt. Ook zijn er de mooiste vogels te spotten. Dus wil je er een dagje (of langer!) heerlijk op uit, dan is Beuningen een echte aanrader.

Populair in Beuningen

 1. Kruimelboerderij Koelant

  Kruimelboerderij Koelant is de boerderij van Ben, Pauline, Rolf en Petra. Een dikke 80 jaar …

Een populaire trekker van Beuningen is dat de serie 'van Jonge Leu en Oale Groond' er is opgenomen. Vele trouwe kijkers wilden een kijkje nemen waar de serie is opgenomen en kwamen daarom naar Beuningen. De serie speelt zich af in het fictieve Twentse dorp Dinkelo en een van de belangrijkste aspecten van de regiosoap is het gebruik van plaatselijke dialecten. In twente wordt, met name door ouderen op het platteland, nog steeds Twents gesproken.

verhalen & tips over Beuningen

 1. Zien & Doen

  Smokkelbeurs Overdinkel

  geschreven door Nienke
 2. Zien & Doen

  Hotel 't Kruisselt viert 100-jarig bestaan

  geschreven door Nienke
 3. Typisch Twents

  De Bloemenbeek behoudt Michelinster

  geschreven door Nienke
 4. Zien & Doen

  Inschrijving winterwandeling geopend

  geschreven door Nienke
 5. Zien & Doen

  Lutterzand Literair Festival

  geschreven door Nienke
 6. Natuur

  Camping van het jaar 2020

  geschreven door Nienke
 7. Natuur

  Geslaagde Kerstwandeling 2019 in Beuningen

  geschreven door Elke