Het Lagapad

Nederlandse en Duitse partijen werkten de afgelopen jaren samen om de Dinkel tussen Gronau en Losser, over een lengte van 4 kilometer, opnieuw in te richten. De rivier mag weer meanderen en er is ruimte gegeven aan water, natuur en de recreatiemogelijkheden in het gebied.

Het Lagapad

Een prachtig 'nieuw' stukje in Glane. Vele wandel- en fietsroutes gaan over het Lagapad. Langs het pad stroomt De Dinkel. Als je geluk hebt, kun je de ijsvogel spotten!

Het Lagapad is een zeer druk bezocht pad door fietsers en wandelaars. Met een vrij uitzicht over de Dinkel, de akkers en weiden, zorgt het pad ervoor dat je van de prachtige natuur kan genieten. Het Lagapad is recent verlegd zodat de Dinkel zijn natuurlijke meanderende loop weer terugkrijgt. De Dinkel zoekt bij Glane voortaan weer zijn eigen weg. Een rivier zoekt steeds zijn eigen weg, laat op de ene oever zand achter en pakt op een andere plek weer zand mee. Dat kan de Dinkel hier nu ook weer, over tien jaar is hij niet meer op de plek waar hij nu ligt.

Routes

De knooppunten en de Dinkelstenenroute gaan over het Lagapad.

Parkeren

Wil je vanuit Losser het Lagapad fietsen dan kun je parkeren op het Martinusplein in het centrum. Daarna volg je de knooppunten 13-15-46-4.

contactinformatie

 

Tip je vrienden

facebook twitter