Cultureel park Erve Kraesgenberg

Cultuurpark met historische waarde, waar bezoekers de sfeer kunnen proeven van een boerenerf anno 17e eeuw. Het erf omvat zeven, in authentieke stijl en met oorspronkelijke materialen en technieken opgetrokken, gebouwen en herbergt daarnaast een rosarium annex beeldentuin en een kruidentuin.

Uniek boerderijcomplex

Erve Kraesgenberg is al meer dan 500 jaar een boerderijcomplex dat voor het eerst in 1475 genoemd werd in het schattingsregister van Twente. In de loop der eeuwen wisselde het meermalen van eigenaar hoewel er altijd wel een Kraesgenberg in het spel was. Deze familie kreeg het erve in 1903 definitief in zijn bezit. Thans is het een mooi park waarin een aantal karakteristieke boerderijen uit de omgeving opnieuw zijn opgebouwd. Er vinden bijeenkomsten, tentoonstellingen plaats en u kunt er ook trouwen.............

Hoofdboerderij

Het multifunctionele karakter van de hoofdboerderij op het huidige Erve Kraesgenberg komt als volgt tot uitdrukking in de gemeente Losser. Een zijruimte is ingericht als weefkamer. De centrale ruimte is van tijd tot tijd het podium voor culturele activiteiten en deze ruimte kan bovendien verhuurd worden voor activiteiten zoals familie-, verenigings- en buurtfeesten in een gezellige entourage, waarbij horecafaciliteiten gewenst zijn.

Er wordt info en documentatie verstrekt en er is een terras voor consumpties. Het park is overdag altijd open.

openingstijden

Openstelling: het park van zonsopgang tot zonsondergang geopend.

De boerderij

De boerderij is het hele jaar opengesteld van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag & zondag van 12.00-17.00 uur.

  • Behoudens gebruik door een besloten activiteit.
Of bekijk de website www.kraesgenberg.nl/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 13:00 - 17:00
woensdag 13:00 - 17:00
donderdag 13:00 - 17:00
vrijdag 13:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

voor openingstijden zie:
http://www.erve-kraesgenberg.nl/


contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Archeologie & historie
  • Cultuurhistorie

Tip je vrienden

facebook twitter