VVV fiets- en wandeltochten onder leiding van een gids

Het toeristisch seizoen is in volle gang. Daarom worden er via de VVV De Lutte-Losser-Beuningen in de zomermaanden fiets- en wandeltochten onder leiding van een gids aangeboden.

Deze gidsen komen uit eigen dorp en willen hun passie en enthousiasme voor de omgeving met de toerist in Twente delen. Binnen de grenzen van de gemeente zijn heel veel schatten te vinden. Soms leven we er midden tussen, soms moeten we er even naar op zoek. Maar het zijn stuk voor stuk pareltjes die de moeite waard zijn voor zowel toeristen als inwoners. Nieuw dit jaar is dat de tochten ook starten bij campings in de gemeente Losser en dat er weer een vaste dorpswandeling is in Losser.

Zaterdag 9 juni Wandeltocht 10.30 uur De Lutte, Camping Sproakstee
Zaterdag 16 juni Fietstocht 10.30 uur Beuningen, Streekrestaurant Sterrebos
Zaterdag 21 juli Fietstocht 10.30 uur Overdinkel, ’t Trefhuus
Zaterdag 4 augustus Fietstocht 10.30 uur De Lutte, Landgoedcamping Meuleman↵
Zaterdag 18 augustus Fietstocht 10.30 uur Beuningen, Camping Olde Kottink
Zaterdag 29 september Fietstocht 10.30 uur De Lutte, Camping Sproakstee

Dorpswandeling Losser Iedere eerste donderdagmiddag van de maand wordt er in het gezellige centrum van Losser een dorpswandeling van 1½ uur georganiseerd. Met een lokale gids gaat u op pad langs de belangrijkste historische bezienswaardigheden, onder andere de Martinustoren, de Dorpsbleek en het Aleida Leurinkhuis. De data zijn: 7 juni-5 juli-2 augustus-6 september. Aanvang 13.30 uur, vertrekpunt VVV Losser, Raadhuisplein 1.

De kosten bedragen € 6,50 per persoon inclusief een kop koffie/thee met lekkers waarvoor tijdens de route bij de horeca een tussenstop wordt gemaakt. Reserveren bij VVV De Lutte, Losser, Beuningen, tel: 0541-551160.