Ga erop uit met de kids deze voorjaarsvakantie!

De voorjaarsvakantie komt er weer aan! Heerlijk weer de tijd om er met de kids op uit te gaan en samen het begin van de lente te vieren. Wij hebben veel leuke en speelse (buiten)activiteiten voor jullie in petto. Lees er hier alles over!

Spring een gat in de lucht bij het luchtkussen & zwemspektakel in Losser
Dinsdag 19 en woensdag 20 februari wordt in Sporthal De Fakkel van 10.00 tot 16.00 uur een luchtkussenfestival gehouden. Een dagkaart kost € 5,00 per persoon. Dagkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Sporthal De Fakkel. Het is ook mogelijk een combikaart te kopen voor de luchtkussens en entree van zwembad Brilmansdennen (alleen geldig in de voorjaarvakantie). Deze kaarten ,€ 8,00 per persoon zijn verkrijgbaar bij de kassa van het zwembad of bij supermarkt Jumbo te Losser.


Ga op ontdekkingstocht met GPS en zoek de schat van Losser↵
Ga op een historische ontdekkingsspeurtocht in het centrum van Losser. Deze tocht van ongeveer 1,5 uur wordt gelopen met behulp van een GPS. Aan het einde van de tocht wordt de schat van Losser gezocht en krijgen de kinderen een speurdersdiploma.

Tijdens de speurtocht kom je langs 25 historische gebouwen of monumenten waaraan een aantal meerkeuzevragen is gekoppeld. Om de schat van Losser te vinden moeten ook nog getallenvragen worden beantwoord om de geheime code te kraken. Deze leidt naar de schat, die op een geheime plaats in het centrum is verstopt.

De speurtocht is geschikt voor jong (vanaf 8 jaar). De kosten zijn voor 2 t/m 5 personen € 15,00 met 1 GPS en voor 6 t/m 9 personen €25,00 met 2 GPS’en. Reserveren kan bij VVV Losser.

Zoek alle verborgen Dinkeldaalders in het Lutterzand ↵↵
Op pad met een tablet, een mijndetector en een tas met attributen. De opdracht is zoeken naar de Dinkeldaalders, die ergens in het gebied begraven zijn. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt duidelijk zodra de tablet gestart is. Langs de route zijn dertien palen geplaatst, genummerd en voorzien van een QR code. Met de tablet moeten de QR codes worden gescand om het juiste antwoord te vinden. Met behulp van de metaaldetector moet de “schat” worden gezocht.

Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Prijzen voor 1 t/m 5 personen € 19,50, 6 t/m 9 personen € 27,50 en 10 t/m 15 personen € 50,00. Reserveren kan bij VVV De Lutte.

Speur naar insecten en nog veel meer bij Arboretum Poortbulten in De Lutte
Op een unieke manier kennismaken met de prachtige natuur van het Arboretum Poortbulten tijdens een speurtocht van 2 uur. Als alle vragen goed worden beantwoord, ontvang je een echt Rangercertificaat!

Er zijn twee speurtochten: één voor kinderen van 6-9 jaar en één voor kinderen van 9–12 jaar. De kinderen gaan op pad met een rugzakje dat gevuld is met een opdrachtenlijst, insectenwaaier, vogelgids, insectenpotje, meetlint en een vergrootglas. Hiermee ga je op ontdekkingstocht in de natuur.

De kosten per kind bedragen € 4,00, 2 kinderen voor € 5,00. Reserveren kan bij VVV de Lutte.


Beleef alle ontdekkingen van de Kinderschatkaart Noordoost-Twente
In Noordoost-Twente is een ontdekkingstocht uitgezet langs verschillende activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten zijn zowel binnen als buiten en kunnen op verschillende dagen, maar ook in een langer tijdsbestek worden gedaan. De kinderen krijgen bij elke activiteit waaraan ze deelnemen een stempel met het icoon behorende bij deze schatkaart. Bij vijf stempels krijgen ze een cadeautje, af te halen bij de VVV. De kinderschatkaarten zijn ook af te halen bij de VVV in Losser of De Lutte.

Ga lekker samen wandelen met onze wandelroutes↵
Rondom gemeente Losser heeft de VVV veel verschillende wandelroutes met verschillende afstanden uitgezet. Kom bij ons in de VVV winkels om deze routes te bekijken of bestel ze online op onze website. De wandelroutes zijn zeer goed te combineren met een bezoekje aan de horeca voor bijvoorbeeld een lekkere pannenkoek bij Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte of een patatje bij Snackbar de Tuffel in Losser.