Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

HERFSTVAKANTIETIPS

Leestijd 3 minuten

De herfst staat weer voor de deur. Prachtige kleuren in de natuur, knisperende bladeren onder je voeten en bij thuiskomst lekker een kop warme chocomel met slagroom. Wij vinden de herfst een heel fijn seizoen en al helemaal in de mooie omgeving van de gemeente Losser. Wij schreven onze herfstvakantietips voor jullie op, tal van activiteiten voor jeugd en volwassenen. Lees je mee?

Voor de jeugd in het bijzonder hebben we een aantal leerzame en leuke uitdagingen:
- De Vogelhuisjesroute met GPS in Losser (dagelijks mogelijk, reserveren noodzakelijk)
- Zondag 20 oktober vaart Adventure King om half 11 de Dinkel af. Kom je ook kanoën op het mooiste riviertje van Nederland?
- Pompoen carven en aansluitend een halloweentocht in het centrum van Losser (26 oktober). Deelname is gratis, maar opgeven is noodzakelijk.
- Speuren naar sporen met GPS in Losser (dagelijks mogelijk, reserveren noodzakelijk)
- Schatgraven in natuurgebied ’t Lutterzand (dagelijks mogelijk, reserveren noodzakelijk)
- Speurtocht in het Arboretum Poortbulten. Deze speurtocht is verkrijgbaar bij Tourist info De Lutte.
- Natuurleerpad bij de Dinkel in Beuningen. Deze tocht is verkrijgbaar bij Tourist info Beuningen/Sterrebos

Voor onze toeristen maar eveneens voor de inwoners van onze kerkdorpen zijn er ook tal van leuke activiteiten. We geven je onderstaand een beknopt overzicht van een aantal activiteiten. Voor het hele overzicht klik je hier.

 • Zaterdag 19 en zaterdag 26 oktober gaat de smokkeltour in elektrokar door Overdinkel. Prachtige tocht van 2,5 uur waarbij je kennis maakt met het smokkelverleden van Overdinkel. Reserveren noodzakelijk via Tourist Info De Lutte.
 • Zondag 20 oktober vindt de Twentse Heuvelentocht voor de MTB plaats met start in Losser (De Werklust, Smuddeweg 3)
 • Zondag 20 oktober is de St. Gerardus Majella Processie in Overdinkel. Deze processie trekt ieder jaar weer vele bezoekers. Vertrek om 10.30 vanaf de Gerardus Majellakerk.
 • Zondag 20 oktober vindt de Twentse Cultuurtocht plaats in De Lutte, met wandelroutes van 7,5 en 12 km en een fietsroute van 25 km.
 • Dinsdag 22 oktober gaat de elektrokar door het Arboretum, deze tocht duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten met een kop koffie of thee. Reserveren via Tourist Info De Lutte.
 • Woensdag 23 oktober is er een herfsttour per Oldtimerbus. Ontdek het prachtige landschap van Noordoost Twente en de Grafschaft Bentheim. Stap in de Parijse Oldtimerbus voor een rondrit richting het Duitse stadje Bad Bentheim. Reserveren via Tourist Info De Lutte.
 • Donderdag 24 oktober kun je smikkelen en smokkelen met de elektrokar. Geniet tijdens deze prachtige tocht van een heerlijke lunch bij Restaurant Dijk 59. Reserveren via Tourist Info De Lutte.
 • In het weekend van 26 en 27 oktober is het weer zover, De Landgoed Twente Fair in De Lutte met zijn vele en verrassende exposanten en boeiende demonstraties. Deze vindt plaats op Camping “Het Meuleman, Lutterzandweg 16. Ben je er nog nooit geweest? Dan is het zeker een aanrader.
 • Zaterdag 26 oktober: Halloween in het centrum van Losser. Met o.a. een halloweentocht, pompoen carven en de maandelijkse boerenmarkt. Deelname aan de activiteiten is gratis, maar opgeven is nodig.
 • Zaterdag 26 oktober is de dorpsquiz in Beuningen in café streekrestaurant ’t Sterrebos van 19.00 – 22.30 uur.

Fijne herfstvakantie gewenst namens ons hele team! Tourist info De Lutte – Losser – Beuningen – Overdinkel – Glane

Als je denkt er toch nog een paar dagen tussenuit te willen, dan zijn er hier tal van mogelijkheden om te overnachten in Hotels, Bed & Breakfast, Campings etc. Je kan bij de Tourist info allerlei informatie Verkrijgen over het verblijf. Onze medewerk(st)ers helpen je graag voor een gastvrij verblijf in onze omgeving.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Weekendtips!

  Geschreven door Silvia
 2. Kids

  Sinterklaasintochten in de gemeente Losser

  Geschreven door Elke
 3. Zien & Doen

  Inschrijving verlichte midwinterwandeling Losser geopend

  Geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  Kinderen thuis tijdens staking op woensdag 6 november?

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

twitter facebook