Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Kinderen thuis tijdens staking op woensdag 6 november?

Leestijd 2 minuten
Geschreven door

Els

Leraren staken, diverse scholen gaan dicht omdat ze meer investeringen in het onderwijs willen. Dit betekent dat veel kinderen in o.a. Twente vrij zijn. Aan de ouders de vraag: wat ga je dan met ze doen? Fijn zo’n extra vrije dag. Ga je eropuit? Wij weten wel hoe je die woensdag samen leuk kunt invullen.

Onze tips:

Bij Restaurant Dijk 59 in Losser is een speeltuin voor alle leeftijden en midden in Losser vind je een speeltuin bij Grand Café Smit. Ook is er een speeltuin bij Paviljoen Lutterzand; vanaf hier kun je ook het arrangement Schatgraven met metaaldetector starten. Voor kinderen van 6 -12 jaar.

Voor de onderzoekers is bij de Dinkel In Beuningen een route van 1½ km door de natuur, het Natuurleerpad. Met vriendjes, klasgenoten op pad voor verrassende ontdekkingen in de natuur. Een ’Doe Boek’, meetinstrumentjes en waterdieren-zoekkaart krijg je mee in een rugtasje. Voor kinderen van 6-15 jaar.

Vanaf de Tourist info Losser kun je Speuren naar sporen met GPS. Een historische ontdekkingstocht van 1½ km voor jong (vanaf 8 jaar) en oud of doe de Vogelhuisjesroute met GPS. Een wandeling van 5 kilometer.

Voor degenen die deze dag liever ‘binnenshuis’ willen blijven is een bezoek aan Emsflower in Emsbüren, net over de grens bij De Lutte misschien een idee. Leuk voor de kinderen zijn o.a. een vlindertuin, tropentuin en het speelparadijs.

Of een duik nemen en van de glijbaan in zwembad Brilmansdennen in Losser.

Bij de Tourist info’s in De Lutte, Losser en Beuningen is een gratis kinderschatkaart af te halen. Dit is een overzichtelijke plattegrond van Noordoost-Twente met daarop de musea en kinderactiviteiten duidelijk ingetekend en een overzicht van kinder-doe-locaties per categorie, zoals midgetgolf, kinderboerderijen en speeltuinen.

Meer tips en informatie over kinderactiviteiten? Kijk dan verder op onze website.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Els

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Weekendtips!

  Geschreven door Silvia
 2. Kids

  Sinterklaasintochten in de gemeente Losser

  Geschreven door Elke
 3. Zien & Doen

  Inschrijving verlichte midwinterwandeling Losser geopend

  Geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  Kinderen thuis tijdens staking op woensdag 6 november?

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

twitter facebook