Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Zien & Doen

n oaldn roop

Leestijd 1 minuten 322 x bekeken
Geschreven door

Nienke

Tot ongeveer halverwege de vorige eeuw was het midwinterhoornblazen vrijwel verdwenen. Na de tweede wereldoorlog is deze traditie nieuw leven ingeblazen door het organiseren van wedstrijden midwinterhoornblazen.

Van origine werd de hoorn geblazen om de zonnegod te helpen het licht terug te laten keren in deze donkere wintermaanden. Ook werd de hoorn als communicatiemiddel gebruikt. In onze grensstreek is bekend dat de midwinterhoorn werd gebruikt om smokkelaars te waarschuwen voor de politie.

De hoorn wordt geblazen tussen de eerste zondag van de advent (dit jaar 1 december) en Driekoningen (6 januari).

Als deze eeuwenoude traditie van de midwinterhoorn je interesse heeft gewekt, ben je van harte welkom om te komen kijken naar onze 'bloazers'.
In Losser trapten ze af op zondag 1 december bij de RK-kerk voor de opening van het seizoen. Ook zullen ze nog te zien zijn in Overdinkel, De Lutte en Beuningen.

Voor alle data en tijden klik hier

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Typisch Twents

  In de spotlight: Snackbar de Tuffel

  Geschreven door Nienke
 2. Typisch Twents

  Op bezoek bij Vakantiehuisje Brouwer

  Geschreven door Nienke
 3. Typisch Twents

  De beste smokkelverhalen

  Geschreven door Nienke
 4. Natuur

  Winterwandeling met gids

  Geschreven door Laura

Tip je vrienden

facebook twitter