Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Typisch Twents

In de spotlight: Snackbar de Tuffel

Leestijd 2 minuten 839 x bekeken
Geschreven door

Nienke

Snackbar de Tuffel is een cafetaria in het centrum van Losser met een ruim assortiment aan snacks. Ook voor milkshakes en ijsjes ben je hier aan het goede adres.

Het begon allemaal 33 jaar geleden. Snackbar de Tuffel werd overgenomen door Belinda en Emiel. Toen het aanbod om de Tuffel over te nemen op hun pad kwam, zagen ze dat wel zitten. Belinda had vroeger al in een cafetaria gewerkt dus enige ervaring was er al. De snackbar had al de naam 'De Tuffel', dus dat hebben ze zo gelaten. 'Tuffel' betekent 'aardappel' in het Twents. Zeker een geschikte naam, gezien patat gemaakt wordt van aardappels.

Toen ik vroeg waarin de Tuffel zich onderscheid van de andere cafetaria's was het antwoord vrij simpel: Niks. "De eigenaren van de andere cafetaria's zijn mijn collega's en ik vind dat we allemaal gelijk zijn". Aldus Belinda.

De snackbar heeft onlangs een nieuw likje verf gekregen. Geen speciale reden, de eigenaren hadden gewoon zin in wat anders.

De Tuffel
De Tuffel

Dit weekend is het carnaval! Met de feesttent in de voortuin zou het gigantisch druk worden. Maar deze drukte betekent heel erg veel dronken mensen. De ene dronk is leuk, maar velen zijn dan best wel vervelend. Belinda en Emiel zitten hier niet op te wachten. Zij willen rustig hun werk kunnen doen in een gezellige sfeer. Vandaar dat ze het Carnavalsweekend eerder gesloten zijn.

Wist je dat ...
...Patat en frikandellen het meest worden verkocht.
...Het weekend de drukste dagen zijn voor de cafetaria.
...Nederland de grootste aardappelexporteur van de wereld is.
...Er een frietmuseum bestaat in Belgiƫ.

Snackbar de Tuffel

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Steun de lokale ondernemers in de gemeente Losser

  Geschreven door Elke
 2. Zien & Doen

  Fotowedstrijd

  Geschreven door Miranda
 3. Nieuws

  Noodverordening Twente

  Geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  Ondernemers in de gemeente Losser opgelet!

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter