Op bezoek bij

In de spotlight: Snackbar de Tuffel

Geschreven door

Nienke

Leestijd 2 minuten 3114 x bekeken

Snackbar de Tuffel is een cafetaria in het centrum van Losser met een ruim assortiment aan snacks. Ook voor milkshakes en ijsjes ben je hier aan het goede adres.

Het begon allemaal 33 jaar geleden. Snackbar de Tuffel werd overgenomen door Belinda en Emiel. Toen het aanbod om de Tuffel over te nemen op hun pad kwam, zagen ze dat wel zitten. Belinda had vroeger al in een cafetaria gewerkt dus enige ervaring was er al. De snackbar had al de naam 'De Tuffel', dus dat hebben ze zo gelaten. 'Tuffel' betekent 'aardappel' in het Twents. Zeker een geschikte naam, gezien patat gemaakt wordt van aardappels.

Toen ik vroeg waarin de Tuffel zich onderscheid van de andere cafetaria's was het antwoord vrij simpel: Niks. "De eigenaren van de andere cafetaria's zijn mijn collega's en ik vind dat we allemaal gelijk zijn". Aldus Belinda.

De snackbar heeft onlangs een nieuw likje verf gekregen. Geen speciale reden, de eigenaren hadden gewoon zin in wat anders.

De Tuffel
De Tuffel

Dit weekend is het carnaval! Met de feesttent in de voortuin zou het gigantisch druk worden. Maar deze drukte betekent heel erg veel dronken mensen. De ene dronk is leuk, maar velen zijn dan best wel vervelend. Belinda en Emiel zitten hier niet op te wachten. Zij willen rustig hun werk kunnen doen in een gezellige sfeer. Vandaar dat ze het Carnavalsweekend eerder gesloten zijn.

Wist je dat ...
...Patat en frikandellen het meest worden verkocht.
...Het weekend de drukste dagen zijn voor de cafetaria.
...Nederland de grootste aardappelexporteur van de wereld is.
...Er een frietmuseum bestaat in België.

Snackbar de Tuffel

Wil jij jouw bedrijf ook in de spotlight? Kijk dan hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke heeft stage gelopen bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

  1. Nieuws

    Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

    Geschreven door Bianca
  2. Zien & Doen

    De elektrokarritten gaan weer van start!

    Geschreven door Bianca
  3. Zien & Doen

    Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

    Geschreven door José
  4. Kids

    Tips voor de meivakantie

    Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter