Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Natuur

De Dinkel buiten de oevers

Leestijd 1 minuten 255 x bekeken
Geschreven door

Elke

De storm en de hevige regenval van de afgelopen weken heeft zijn sporen nagelaten. De Dinkel in de gemeente Losser is buiten de oevers getreden. Men kan nu genieten van prachtige uitzichten van de ondergelopen oevers en weilanden. Bovendien levert het weer mooie fotomomenten op.

Sommige fietspaden zijn hierdoor helaas beperkt begaanbaar. Ondanks pogingen van instanties de Dinkel te temmen bij zware regenval zal de Dinkel altijd buiten haar oevers blijven treden. De Dinkel is immers een echte regenrivier. Wel heeft men de loop tussen Glane en Losser verbeterd waardoor het water sneller weg stroomt. Stroomopwaarts heeft men hiervoor het omleidingskanaal aangelegd.

Om vooral in de zomer van de wateroverlast verlost te zijn. Maar op zijn beurt stroomt het water sneller naar de Dinkel via de breder gemaakte sloten en beken en drainage van de gronden. Vooral in de zomer komen er minder overstromingen voor dan vroeger.

Tegenwoordig is het Dinkelwater redelijk schoon en er zitten weer enkele soorten vis in. Ook zie je weer kinderen in het Lutterzand in het water spelen.

Uiteindelijk zal de Dinkel bij natte seizoenen buiten de oevers treden, dit zijn de grillen van ons klimaat en de natuur.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Steun de lokale ondernemers in de gemeente Losser

  Geschreven door Elke
 2. Zien & Doen

  Fotowedstrijd

  Geschreven door Miranda
 3. Nieuws

  Noodverordening Twente

  Geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  Ondernemers in de gemeente Losser opgelet!

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter