Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Nieuws

Noodverordening Twente - campings en vakantieparken mogen weer beperkt open.

Leestijd 2 minuten 306 x bekeken
Geschreven door

Elke

Campings en vakantieparken mogen weer beperkt open. Toeristen zijn met ingang van vrijdag 24 april weer welkom in vakantieaccommodaties, die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen als toilet, douche en stromend water.

Update 24-04-2020
De voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Onno van Veldhuizen, heeft besloten dat vakantie-parken en campings in Twente voor een deel van de bezoekers opengesteld kunnen worden. Hiermee volgt Twente de landelijke lijn.

“Het gaat dan om accommodaties die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen, zoals toilet, douche en stromend water. Deze versoepeling gaat in per vrijdag 24 april aanstaande”, aldus Onno van Veldhuizen. Algemene faciliteiten zoals centrale douche- en toiletgebouwen, zwembaden en kantines blijven gesloten.

Onno van Veldhuizen benadrukt dat deze versoepeling kan worden doorgevoerd omdat de druk op de Twentse gezondheidszorg de afgelopen periode is afgenomen. De ruimte voor deze versoepeling ontstaat doordat de druk op de zorg afneemt. De druk op de Twentse zorg is afgenomen dankzij de inspanningen van alle Twentenaren en het goede naleven van de maatregelen. “Ik blijf benadrukken dat het belangrijk is dat we ons aan deze geldende basis-regels houden. Dus blijf zoveel mogelijk thuis, was je handen regelmatig en houd 1,5 meter af-stand”.

Update 27-03-2020
Vrijdagavond 27 maart is er een beslissing genomen over sluiting van de campings en vakantieparken en andere vormen van toeristisch verblijf. De communicatie hieromtrent heeft ook vragen opgeroepen. Daar waar de verwachting was dat er deels open gegaan mocht worden, heeft de Veiligheidsregio Twente toch voor een algehele sluiting gekozen. Deze noodverordening komt bovenop de reeds bestaande verordeningen. De sluiting geldt voor alle toeristische verblijfsectoren m.u.v. hotels.

Navraag leert dat de argumentatie achter deze besluitvorming als volgt is: Algemene landelijke oproep is BLIJF THUIS.

Het is niet de bedoeling dat er een toeristische stroom op gang komt. We zijn in crisistijd en niet in vakantietijd.

Besmettingsrisico wordt versterkt door wisselende bezoeken/bezettingen. De handhaafbaarheid op ongecontroleerde groepsvorming is lastig.

Bij algehele sluiting hoeft er niet uitgelegd te worden waarom er uitzonderingen gemaakt worden.

Afschalen is makkelijker en beter uit te leggen dan opschalen. Er is een verwachte sterke influx van Nederlandse en Duitse toeristen voor uitstapje uit eigen omgeving.

De zorgsector staat onder druk. De verwachting is dat door een toestroom van toeristen deze druk verder zal toenemen en dat is erg ongewenst.

Belangrijk is dat deze noodverordening geldt voor onbepaalde tijd dus ook na 6 april. Als er overgegaan wordt tot versoepeling zal er tijdig gecommuniceerd worden.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Essenroute.

  Geschreven door Mathias
 2. Zien & Doen

  Wat te doen met Pinksteren

  Geschreven door Nienke
 3. Zien & Doen

  Helemaal coronaproof en supergezellig: picknicken!

  Geschreven door Miranda
 4. Zien & Doen

  In de spotlight: Adventure King

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter