Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Zien & Doen

De Beentjes van Sint-Hildegard vanaf 1 juni a.s. opnieuw in de bioscoop

Leestijd 1 minuten 163 x bekeken
Geschreven door

Anneloes

Vanaf 1 juni draait de film De Beentjes van Sint-Hildegard weer in de bioscoop, een film waarvoor Herman Finkers het scenario schreef en waarin hij tevens de hoofdrol speelt. De film gaat over de 65-jarige Jan, die al 35 jaar getrouwd is met Gedda, gespeeld door de Twentse actrice Johanna ter Steege.

Gedda houdt zó veel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen: ze bepaalt zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Ondertussen rijst de vraag hoeveel liefde te veel liefde is.

‘De Beentjes’ is een hervertelling van een Tsjechische film. De crew bestaat veelal uit Twents sprekende acteurs (o.a. Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek) en de regisseur is de uit Markelo afkomstige Johan Nijenhuis. Ook streekgenoot Jan Rieswijk uit Losser geeft acte de présence op het witte doek. De film speelt zich af in het prachtige decor van Twente, voornamelijk in Enschede maar ook zijn er beelden te zien in Delden, Hengelo, Almelo, Manderveen, Keulen, Rüdesheim, Langeveen, Bad Bentheim en Beuningen. Het is de eerste grote bioscoopfilm waarin grotendeels Twents wordt gesproken.

De titelsong van de Beentjes van Sint Hildegard ‘Op’n löp veur de leefde’, geschreven en gezongen door Herman Finkers is ook uitgebracht als single. Bekijk hier de clip.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Anneloes

Meer verhalen uit Losser

 1. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Essenroute.

  Geschreven door Mathias
 2. Zien & Doen

  Wat te doen met Pinksteren

  Geschreven door Nienke
 3. Zien & Doen

  Helemaal coronaproof en supergezellig: picknicken!

  Geschreven door Miranda
 4. Zien & Doen

  In de spotlight: Adventure King

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter