Natuur

Wandelen & Tukken: Paalkamperen in Twente

Leestijd 1 minuten 2339 x bekeken

Kamperen zonder voorzieningen, maar middenin de natuur. Hoe leuk is dat? Staatsbosbeheer sluit steeds meer paalkampeerplaatsen, omdat ze rommel en overlast veroorzaken, maar de paalkampeerplaatsen in Twente zijn niet van Staatsbosbeheer en blijven dus gewoon open!

Paalkamperen in Twente
Het Twentepad is een voetpad door Noordoost-Twente van 87 km en is streekpad 2 (SP2) van de Nederlandse lange afstand wandelpaden met de kenmerkende geel-rode markering. Het pad loopt van Almelo via Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal weer terug naar Almelo in een lus. Voor een groot deel loop je over onverharde paden en zandwegen, met hier en daar verharde wegen. Onderweg kom je langs voldoende horeca, pleisterplaatsen, accommodatie – geschikt voor de dorstige en hongerige wandelaar! De tocht is een prachtige combinatie van natuur en cultuur, met veel historisch interessante punten. Meer informatie over het Twentepad en de route vind je hier.

Tijdens het lopen van het Twentepad kun je kamperen op de zogenoemde paalkampeerplaatsen. De paalkampeerplaats in De Lutte is bij Erve Middelkamp (op bovenstaande foto).

Drie vriendinnen lopen de route in 4 dagen. Zij delen hun ervaringen in een interview. Bekijk het interview via deze link.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Losser

  1. Nieuws

    Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

  2. Nieuws

    Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

    Geschreven door Bianca
  3. Zien & Doen

    De elektrokarritten gaan weer van start!

    Geschreven door Bianca
  4. Zien & Doen

    Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

    Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter