Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Natuur

Wandelen & Tukken: Paalkamperen in Twente

Leestijd 1 minuten 266 x bekeken
Geschreven door

Miranda

Kamperen zonder voorzieningen, maar middenin de natuur. Hoe leuk is dat? Staatsbosbeheer sluit steeds meer paalkampeerplaatsen, omdat ze rommel en overlast veroorzaken, maar de paalkampeerplaatsen in Twente zijn niet van Staatsbosbeheer en blijven dus gewoon open!

Paalkamperen in Twente
Het Twentepad is een voetpad door Noordoost-Twente van 87 km en is streekpad 2 (SP2) van de Nederlandse lange afstand wandelpaden met de kenmerkende geel-rode markering. Het pad loopt van Almelo via Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal weer terug naar Almelo in een lus. Voor een groot deel loop je over onverharde paden en zandwegen, met hier en daar verharde wegen. Onderweg kom je langs voldoende horeca, pleisterplaatsen, accommodatie – geschikt voor de dorstige en hongerige wandelaar! De tocht is een prachtige combinatie van natuur en cultuur, met veel historisch interessante punten. Meer informatie over het Twentepad en de route vind je hier.

Tijdens het lopen van het Twentepad kun je kamperen op de zogenoemde paalkampeerplaatsen. De paalkampeerplaats in De Lutte is bij Erve Middelkamp (op bovenstaande foto).

Drie vriendinnen lopen de route in 4 dagen. Zij delen hun ervaringen in een interview. Bekijk het interview via deze link.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Miranda

Miranda is werkzaam bij Schatkamer Promotie/Tourist Info als marketingmedewerker. Ze komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar woont inmiddels al 6 jaar in Enschede.

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Zomervakantietips!

  Geschreven door Nienke
 2. Zien & Doen

  NIEUW: Twentse Natuurwijsheid wandelingen

  Geschreven door Elke
 3. Nieuws

  In de spotlight: camping Sproakstee

  Geschreven door Miranda
 4. Zien & Doen

  Ontdek Losser

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter