Zien & Doen

Coronaproof uittips

Geschreven door

Miranda

Leestijd 6 minuten 885 x bekeken

Heel voorzichtig is er steeds een beetje meer mogelijk in de tijd van het coronavirus. De terrassen en musea zijn weer open, middelbare scholieren kunnen weer naar school en er mogen weer wat meer mensen bij elkaar op bezoek komen.

Wij begrijpen dat thuis blijven tijdens deze heerlijke dagen steeds moeilijker wordt en daarom hebben wij een overzicht gemaakt van alle coronaproof activiteiten in onze regio. Deze activiteiten kun je met je eigen huishouden doen of met één persoon uit een ander huishouden.

Natuurgebieden
Bezoek één van de vele natuurgebieden in de gemeente Losser voor een wandeling of een fietstocht. Denk hierbij ook aan de wat rustigere gebieden zoals Boerskotten of Snippert. Natuurgebied het Lutterzand is ook prachtig, maar vaak best wel druk. Ga vroeg in de ochtend of in de avond voor zonsondergang als je de drukte wil mijden. Een overzicht van alle prachtige gebieden vind je hier.

Adventure King
Er is een aangepast scala aan coole en stoere outdoor activiteiten bij Adventure King. Deze activiteiten zijn al te boeken vanaf 1 persoon of bijvoorbeeld voor je eigen huishouden. Ben je benieuwd naar alle activiteiten? Kijk dan hier.

Actief Twente
Huur een e-scooter en geniet in alle stilte van onze mooie omgeving. Of ga op pad met een loopfiets of stoere chopper. Het wandelen op de loopfiets heb je zo onder de knie, een unieke manier om eens op pad te gaan. Bekijk hier alle mogelijkheden van Actief Twente.

Streekproducenten
Breng een bezoekje aan de streekproducenten van de gemeente Losser. Er zijn tal van bedrijven met producten uit deze regio. Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Sagenland autoroute
Heb je weleens gehoord van de Hellehond of de Duivel in het koeienvel? In de Twentse dorpen leven deze en nog vele andere verhalen voort als sagen en legenden. Daarnaast wisselen bossen, weiden en akkers, doorsneden door riviertjes en beken elkaar voortdurend af in het prachtige Noordoost-Twente. Ook oude, statige boerderijen en watermolens nemen een belangrijke plaats in het Sagenland in. Deze prachtige autoroute brengt je langs alle mooie plekjes van Noordoost-Twente! De route koop je hier.

De lekkerste ijssalons
Volop keuze in onze gemeente voor lekker ijs, bijvoorbeeld bij ijssalon La Venezia in het centrum van De Lutte of bij ijsboerderij 't Loaboerke in het buitengebied. In Losser kun je terecht bij snackbar De Tuffel, de Koale Kant, chocolaterie van Zutphen en Cowyn.

Picknicken
Helemaal coronaproof en supergezellig: picknicken! Voor een picknick zijn niet zo heel veel ingrediënten nodig. Je hebt al genoeg aan een leuk gezelschap, lekkere hapjes, een stralende zon en het belangrijkste: een mooie plek in de natuur waar je ongestoord kunt ontspannen. Twente heeft erg veel van dit soort picknickplekken. Bekijk hier het aanbod.

Nostalgisch rijden
Op zoek naar een uniek uitje samen met je gezin? Reserveer dan een leuke oldtimer met een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Uiteraard krijg je er ook een mooie route bij over prachtige wegen. Geniet, van ons mooi Twente! Meer informatie vind je hier.

Fietsen en wandelen
Met de knooppunten fiets- of wandelnetwerkkaart stippel je zelf je eigen route uit. Tal van combinaties en mogelijkheden om te ontdekken. Voor ons gebied kies je fietskaart Noord en wandelkaart Oost. Met deze twee kaarten hoef je je de hele zomer niet te vervelen! De wandelkaart koop je hier. De fietskaart koop je hier. Ook hebben we een aantal gratis routes. Die vind je hier.

Coronaproof met de huifkar
Veilig eropuit met je gezin. De koerier van de huifkar zit afgeschermd van het gezin op de bok. Om de koerier een beetje gezelschap te houden nu we er zelf niet naast mogen zitten heeft een grote knuffelbeer die plek ingenomen. Het paard vertroetelen, aaien of knuffelen mag natuurlijk wel. Ontdek de prachtige omgeving op een veilige manier terwijl het paard rustig over de mooie paden stapt. De koerier verteld ondertussen boeiende verhalen over de bezienswaardigheden. Voor meer informatie klik je hier.

Erve Kraesgenberg
Bij Erve Kraesgenberg ben je van harte welkom voor koffie/thee met zelfgemaakt gebak (zolang de voorraad strekt), een drankje en een ijsje. Uiteraard houdt Erve Kraesgenberg zich aan de gestelde corona maatregelen en vragen zij je om de instructies ter plekke op te volgen.

Klompenmakerij Koop
Vanaf vrijdag 5 juni is het vernieuwde museum met filmruimte open. Wil je graag komen kijken? Neem dan even contact op om te reserveren (verplicht). Elk half uur wordt er een voorstelling gestart in de filmruimte, daar kunnen 3 huishoudens tegelijk naar binnen. Het museum is voorlopig op de volgende tijden geopend: Di t/m vr: 13.30 – 17.30 uur Za: 13.30 - 16.00 uur
Meer informatie over de klompenmakerij vind je hier.

Pipokeet Beuningen - rustpunt
Bij de Pipokeet aan de rand van natuurgebied het Hakenberg kun je terecht voor een kopje koffie/thee met iets lekkers. Ook is er een diepvries met ijsje te vinden. Betalen kan contant in het geldkistje of het kan worden overgemaakt naar het rekeningnummer (te vinden op het geldkistje).

Rustpunt 't Skopke
Bij rustpunt 't Skopje gelegen bij camperplaats Skop'nboer in Overdinkel is het tijdens de openingstijden van de receptie mogelijk om een kopje koffie/thee, limonade en een ijsje te nuttigen. De openingstijden van de receptie zijn dagelijks van 11.00 - 13.00 uur en van 15.30 - 17.30 uur.

Lekker eten en terrassen
Onze gemeente heeft tal van heerlijke restaurants en terrassen waar je je dag prima kan vertoeven. Dineren, lunchen, een ijsje of gewoon lekker een drankje drinken, het kan allemaal! Kijk hier voor een overzicht van alle restaurants en terrassen.

Zwemmen bij zwembad Brilmansdennen
Om het zwemmen te kunnen realiseren heeft zwembad Brilmansdennen een beperkte opening met strikte regels. Wanneer je wil zwemmen moet je een tijdvak reserveren en thuis je zwemkleding al aan doen. Als je toch ineens zin hebt om te zwemmen maar je hebt niet gereserveerd, geen probleem, doe even een belletje naar het zwembad en misschien is er nog wel een plekje vrij. Lees hier meer over de regels van Brilmansdennen.

Midgetgolfen bij Florilympha en Het Ros van Twente
Reserveren is niet nodig. Wanneer je zin hebt om te midgetgolfen kan je gewoon komen opdagen, maar let wel op, vol is vol.

Bezoek de pop-up Galerie de Kruik
Op 30 mei opent pop-up Galerie de Kruik aan de Brinkstraat 1a in Losser. Deze is geopend op de donderdagmiddag en de laatste zaterdag van de maand.

Rondleiding bij Steenfabriek de Werklust
Elke donderdag tot en met zondag om 13:30 en 15:00 uur zijn er rondleidingen bij Steenfabriek de Werklust. Een groep mag uit maximaal 8 personen bestaan en je moet vooraf reserveren. Lees hier meer over de rondleidingen en de Coronamaatregelen.

Wij wensen jullie veel plezier tijdens deze coronaproof uitjes! Heb je nog aanvullingen op dit overzicht? Stuur ons dan gerust een mailtje.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Miranda

Miranda is werkzaam bij Schatkamer Promotie/Tourist Info als marketingmedewerker. Ze komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar woont inmiddels al 6 jaar in Enschede.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Centrum Losser kleurwedstrijd

  Geschreven door Nienke
 2. Nieuws

  Gewijzigde openingstijden winkeliers centrum Losser

  Geschreven door Elke
 3. Zien & Doen

  BLOG: Ontdek het Duivelshof!

  Geschreven door Anneloes
 4. Zien & Doen

  Pompoensoep met lokale ingrediënten

  Geschreven door Elke

Tip je vrienden

facebook twitter