Nieuws

In de spotlight: camping Sproakstee

Geschreven door

Miranda

Leestijd 3 minuten 456 x bekeken

Dit keer in de spotlight: camping Sproakstee! We vroegen familie Grunder van alles over de camping, het rustpunt, hun favoriete bezigheden en de regio. Lees je mee?

Wanneer is camping Sproakstee begonnen?
25 jaar geleden hebben wij de camping overgenomen van onze (schoon)ouders. Die deden het toen al zo'n 15 jaar. Toen wij de camping overnamen hebben wij alles veranderd. We hebben de trekkershutten geplaatst en er is een extra veldje bijgekomen. De camping is daarmee verdubbeld in oppervlakte. Toen wij het overnamen waren er 10 plekken, inmiddels zijn het 25 kampeerplaatsen en 2 trekkershutten voor 2 personen. Ook hebben we het sanitair gebouw verbouwd, er zijn extra douches en toiletten bij gekomen. In de oude boerderij is een rustpunt gemaakt en ook daar zijn toiletten ingericht.

Trekkershut
Trekkershut

Trekkershut
Trekkershut

Hoe onderscheiden jullie je van andere campings?
Onze camping is buitenaf en toch vlakbij het dorp, dat is wel echt uniek in De Lutte. Vanaf de camping wandel je zo even naar het dorp om een ijsje te eten, een voetbalwedstrijd te kijken of om uiteten te gaan. Daarnaast hebben we ruime plaatsen in een bosrijke omgeving en toch centraal gelegen.

Pad naar de camping
Pad naar de camping

Hoe is de coronacrisis voor jullie?
Gewoon heel vervelend, maar dat is het voor iedereen, we kunnen er niets aan doen. We hebben erg veel annuleringen gehad. Met Pasen zitten we normaal vol, nu moesten we gesloten blijven. Met Hemelvaart waren we wel geopend, maar omdat er alleen gasten met eigen sanitair mochten komen viel de bezetting wel tegen. Met Pinksteren was het gelukkig wel aardig goed, al waren het wel korte verblijven. Toen het nieuws kwam dat het sanitair gebouw weer gebruikt mocht worden kwamen de aanvragen gelukkig snel weer binnen. De bezetting voor juli is nu al aardig vol.

Sanitair gebouw
Sanitair gebouw

Hebben jullie nog extra maatregelen moeten nemen?
Wij gebruiken vooral ons Twentse, nuchtere verstand. Wij houden ons aan de regels van het RIVM. Vooral geen handen schudden, je handen vaak wassen en goed afstand houden. Dat is hier gelukkig overal goed mogelijk. Daarnaast vragen we geen aanbetalingen, de annuleringen verliepen daarom erg soepel.

Hoe zien jullie de toekomst van toerisme in eigen land voor jullie?
Wel rooskleurig. De verkoop van campers is de afgelopen tijd enorm gestegen, dus ik denk dat die mensen de komende jaren wel in Nederland blijven, ze hebben de camper dan toch al staan. Wij verwachten wel dat mensen meer gaan beseffen hoe mooi het hier in Nederland is. Je hoeft daar niet altijd ver voor weg. We ontdekken nu meer onze eigen buurt in plaats van Italië of Spanje.

Wat vinden jullie bijzonder aan deze regio?
De natuur, dit glooiende Twentse landschap is zo bijzonder. Ook de hartelijkheid van de mensen, je wordt overal heel gastvrij ontvangen. Dat vinden wij uniek voor deze regio.

Pad naar de camping
Pad naar de camping

Hoe brengen jullie je vrije tijd het liefst door?
Wandelen en dingen bekijken. Het verveelt ook niet om te kijken hoe mensen hier de tent opzetten. Wij wandelen vooral in de buurt, deze omgeving gaat je nooit vervelen.

Wat vinden jullie het allerfijnste plekje hier?
Een hele unieke plek is hier vooraan de Hanhofweg. Je hebt daar een punt waar je tussen de bomen door het kasteel van Bad Bentheim kunt zien. Dat is wel heel bijzonder.

Voor meer informatie over camping Sproakstee kijk hier

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Miranda

Miranda is werkzaam bij Schatkamer Promotie/Tourist Info als marketingmedewerker. Ze komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar woont inmiddels al 6 jaar in Enschede.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Centrum Losser kleurwedstrijd

  Geschreven door Nienke
 2. Nieuws

  Gewijzigde openingstijden winkeliers centrum Losser

  Geschreven door Elke
 3. Zien & Doen

  BLOG: Ontdek het Duivelshof!

  Geschreven door Anneloes
 4. Zien & Doen

  Pompoensoep met lokale ingrediënten

  Geschreven door Elke

Tip je vrienden

facebook twitter