Zien & Doen

In de spotlight: Grand Café Smit

Geschreven door

Nienke

Leestijd 3 minuten 668 x bekeken

Een familiebedrijf sinds 1810 en een begrip in Losser en omstreken, dat is Grand Café Smit.

Grand Café Smit is een veelzijdig bedrijf waar lunch en diner worden geserveerd. Er is een restaurant met een ruim terras en een speeltuin voor de kids. Gasten kunnen verschillende ruimtes huren om een feestje te houden. Ook verzorgen ze catering op locatie.

Eind 2019 is het nieuwe Café, Café Smit geopend. Hier kunnen gasten heerlijk genieten van diverse speciaal bieren, whisky’s en meer. Tevens hebben ze een Ijssalon, De Koale Kant. Hier maken ze zelf het ijs, dit ijs wordt ook geserveerd in het restaurant.

Grand Café Smit wordt gerund door Herman Poorthuis en Martine de Jong.
Herman is sinds eind 1991 eigenaar van dit mooie familiebedrijf, welke al meer dan 200 jaar in zijn familie zit. Hij is de 6e generatie.
Sinds Herman eigenaar is hebben ze samen “Hotel Smit” verbouwd en uitgebouwd tot Grand Café Smit. Samen zijn ze dagelijks met het bedrijf bezig en actief op zoek naar mooie nieuwe ideeën. Dit doen ze niet alleen, maar samen met een leuke, jonge en vaste groep medewerkers. Zij denken hier actief over mee.

We werken zelf ook graag mee op de werkvloer, als onze tijd dit toelaat.

"Herman staat het liefst in de keuken en Martine is vele uren bezig met het maken van ijs.

In onze vrije tijd wandelen we graag met onze hond door de Zandbergen, het Lutterzand, de Tankenberg of één van de andere mooie plekken hier in Twente."

Begin maart moesten ze, net als vele anderen, het bedrijf sluiten vanwege de Coronamaatregelen. Uit vele hoeken bleek hiervoor begrip om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar voor ondernemers was dit toch wel even een harde klap.
"De eerste dagen waren heel vreemd, je komt een bedrijf binnen wandelen waar normaal 7 dagen in de week iets te doen is, maar dan opeens niet.
Dan kom je in een stil en leeg bedrijf."

Gelukkig mocht de ijssalon wel open en zijn ze begonnen met afhaal- en bezorgmaaltijden. Tevens zijn er in deze tijd leuke en nieuwe ideeën bedacht, zoals een nieuwe lunchkaart, nieuwe speciaal-bieren voor het Café, leuke nieuwe cadeaukaarten, huisgemaakte ijslolly's en nog veel meer.

Vanaf 1 juni mochten de deuren van het restaurant en het café weer open. Dat is nu drie weken geleden. Hoe zijn deze weken verlopen?
"We zijn blij dat we weer per 1 juni open mochten, als is het maar beperkt. We zagen de eerste week dat de gasten nog wat terughoudend waren, maar zien nu dat er steeds meer gasten komen. Dat ze waarderen dat ze ruim kunnen zitten. We merken dat gasten blij zijn dat ze weer naar de horeca mogen en genieten hier des te meer van."

We hopen dat meer Nederlanders gaan ontdekken hoe mooie Twente is, vooral nu heel veel Nederlanders in eigen land blijven tijdens de zomervakantie.

Om de gasten te kunnen ontvangen zijn er verschillende maatregelen genomen volgens de voorschriften van het RIVM. Zo kan iedereen bij binnenkomst de handen desinfecteren, staan de tafels minimaal 1,5 meter uit elkaar en er zijn looproutes looproutes zodat iedereen elkaar zo weinig mogelijk kruist.

Grand Café Smit verwelkomd je graag in het restaurant en op het terras! Ben je nog en beetje terughoudend? Geen probleem! Je kan nog steeds de heerlijke maaltijden bestellen om af zelf te halen.

Wil jij jouw bedrijf ook in de spotlight? Kijk dan hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Centrum Losser kleurwedstrijd

  Geschreven door Nienke
 2. Nieuws

  Gewijzigde openingstijden winkeliers centrum Losser

  Geschreven door Elke
 3. Zien & Doen

  BLOG: Ontdek het Duivelshof!

  Geschreven door Anneloes
 4. Zien & Doen

  Pompoensoep met lokale ingrediënten

  Geschreven door Elke

Tip je vrienden

facebook twitter