Zien & Doen

Zomervakantietips!

Leestijd 5 minuten 493 x bekeken
Geschreven door

Nienke

De zomervakantie is begonnen! Of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft, er is in de gemeente Losser van alles te beleven. Hieronder vind je een overzicht met leuke, stoere en relaxte activiteiten deze zomer!

Het Stichting Fundament Summer Fun Festival

Het Summer Fun Festival is een zomerspektakel boordevol leuke, leerzame en sportieve workshops voor kinderen van 4 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 16 jaar. Er zijn tal van verschillende activiteiten te boeken.
Creatief:
* Ontwerp je eigen Art Deco lamp.
* Alle kleuren van de natuur.
* Schilder je eigen paradijsvogel.
* Een natuurdagboek maken.
* Teken/schilder je eigen eiland.
* Leer graffiti spuiten.
* Fotografie leren.
* Maak je eigen dromenvanger.

Sport:
* Zumba
* Kickboksen
* Hip hop dansen
* Bootcamp
* Hockey
* Skeeleren

Voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar is er de Fundament activiteitenweek. In deze week worden er leuke sport- en spelprogramma's georganiseerd. De activiteiten worden gehouden in de Zandbergen en is inclusief lunch.
Voor meer informatie over het hele programma van Stichting Fundament kijk hier.

Huur verschillende voertuigen bij Actief Twente.

Bij Actief Twente kan je verschillende voertuigen huren om zo een leuke en sportieve dag te beleven met de kinderen. Ga er op uit met de kickbike, mountainbike, familiefiets of de loopfiets. Ook is het mogelijk om een scooter te huren waar je gezellig op rond kan touren.
Voor meer informatie over de voertuigen kijk hier.

Coronaproof uitjes bij Adventure King.

Kanovaren op de Dinkel, abseilen in Bad Bentheim of klimmen in het klimbos, het kan allemaal bij Adventure King. Deze activiteiten zijn al te boeken vanaf 1 persoon!
Voor meer informatie over de activiteiten kijk hier.

Horeca met speelgelegenheid.

Terwijl ouders lekker op het terras zitten met een hapje en een drankje kunnen de kinderen plezier beleven in de speeltuin bij onder andere Paviljoen Lutterzand, Dijk 59, Cowyn, de Stroper, 't Sterrebos, de Twentse Nar en Grand Café Smit.

Midgetgolf spelen.

Wist je dat Florilympha in het Lutterzand één van de weinige gravel-midgetgolf banen van Nederland heeft? De midgetgolfbaan is ’s avonds verlicht en ligt direct naast het terras. Ook Het Ros van Twente heeft een midgetgolfbaan.

Bezoek de kinderboerderij.

Als je lekker buiten bent met het warme weer, wat is er dan leuker dan buiten zijn met dieren! Dit is mogelijk bij Schaapskooi Stroothuizen, Erve Middelkamp en Landgoed Het Hengelman.

Een lekker ijsje erbij.

Met het warme weer is er niks lekkerder dan een ijsje eten. Gelukkig biedt de gemeente Losser tal van geweldige ijssalons.
De Koale Kant, Cafetaria de Tuffel, Cafetaria Cowyn en Chocolaterie van Zutphen in Losser. Ijsboerderij 't Loaboerke, La Venezia en De Lutte Hutte in De Lutte.

Op pad met de benenwagen.

Er zijn verschillende wandelroutes speciaal voor kinderen met onder andere:
* De tocht van OERRR.
De tocht van OERRR haal je bij Pannenkoekhoes De Stroper. Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuurweetje of opdrachtje. In de route vind je tips voor bomen klimmen, hutten bouwen, speuren en spelen.
* Kinderspeurtocht Arboretum Poortbulten.
Laat kinderen op een unieke manier kennismaken met de prachtige natuur van het Aboretum Poortbulten tijdens een speurtocht van 2 uur. Beantwoord alle vragen goed en ontvang een echt Rangercertificaat!

 • De Tovertocht van Pannenkoekhoes de Stoper.
  Elke dag van dinsdag t/m zondag van 10 tot 17.00 uur.
  Bij de tocht inbegrepen:
  Rugzak met attributen een toverketel en een heuse Toverhoed.
  De hoed mag je aansluitend mee naar huis nemen.
  Onderweg maak je bijvoorbeeld een heel spannend soepje.
  Je gaat als een volleerd tovenaar met diploma op zak naar huis.

Pannenkoekhoes de Stroper.

De heerlijke pannenkoeken worden ambachtelijk bereid volgens een traditioneel Hollands recept. Er worden iedere dag verse ingrediënten gebruikt. Ook is er een kinderhoek en speeltuin aanwezig. Voor meer informatie over Pannenkoekhoes de Stroper kijk hier.

Schatgraven in het Lutterzand.

Op pad met een tablet en een mijndetector. De opdracht is zoeken naar de Dinkeldaalders, die ergens in dit gebied begraven zijn. Voor meer informatie over het schatgraven kijk hier.

Natuurleerpad bij de Dinkel.

Ga met vriendjes op pad voor verrassende ontdekkingen in de natuur. Een ’Doe Boek’, meetinstrumentjes en waterdierenzoekkaart krijg je mee in een rugtasje. Na afloop krijg je wat te drinken bij 't Sterrebos in Beuningen. Voor meer info over het Natuurleerpad kijk hier.

Belevingspark Emsflower.

In het Erlebnispark is het 7 dagen in de week mogelijk een kijkje achter de schermen te nemen in de productiehal van de moderne kwekerij in pot –en perkplanten. Ontdek de adembenemende wereld van kleurrijke vlindersoorten, die vrij rondvliegen tussen tropische planten en bomen. Ook is er voor kinderen een grote indoor-speelplaats. Voor meer informatie over Emsflower kijk hier.

Klompenmakerij Koop.

Bezoekers worden ontvangen in de winkel, daarna gaan ze verder naar de filmruimte, waar ze een film bekijken van 25 minuten en kunnen leren over de historie van de klomp en wat de familie Koop daar mee van doen heeft gehad. Na de film heb je de mogelijkheid om rond te kijken in de museumruimte. Voor meer informatie over klompenmakerij Koop kijk hier. (Gesloten i.v.m. vakantie van zondag 26 juli tot en met maandag 3 augustus)

Zwembad Brilmansdennen.

Het zwembad heeft een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een kleuter- en peuterbad. Daarnaast is er een waterglijbaan van 54 meter. Voor meer informatie over het zwembad kijk hier.

Maak een huifkartocht.

De huifkarritten zijn door corona nu alleen mogelijk met een huishouden of een groep kinderen met een begeleider. Hij biedt ritten aan van 2 uur, 3,5 uur en 5,5 uur. Allemaal met meerdere stops onderweg, o.a. bij een boer en een mariakapelletje. Daarnaast is het mogelijk om een rit te combineren met een gps wandelroute. Voor meer informatie over de huifkartochten kijk hier.

Vergeet je tijdens al deze leuke activiteiten niet je kinderschatkaart mee te nemen? Af te halen bij de Tourist info's in Noordoost Twente. Als je de stempels compleet hebt krijg je een leuk cadeautje!

Er is dus genoeg te doen deze zomer! Mis je nog iets in de lijst? Stuur een mailtje naar info@visitdeluttelosser.nl

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  De zomer bij... Pim van eetcafé 't Raedthuys

 2. Typisch Twents

  Twentse spreuken

 3. 48 uur op pad met

  Matthias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Stuwwalroute.

  Geschreven door Mathias
 4. Nieuws

  De zomer bij... Caroline van minicamping en vakantiehuisjes de Veldzijde

Tip je vrienden

facebook twitter