Zien & Doen

Zin in een klim?

Leestijd 2 minuten 252 x bekeken
Geschreven door

Miranda

De Tankenberg, in de gemeente Losser, is maar liefst 85 meter boven NAP en daarmee de hoogste 'berg' van Overijssel.

Landgoed Egheria kent letterlijke hoogte- en dieptepunten. Van beekdal ‘De Helle’ is het namelijk een forse klim naar de top van De Tankenberg. Je loopt door bossen, langs velden en opeens sta je op het hoogste punt van Overijssel, 85 meter hoog.

Uitzicht
Uitzicht
Met een betoverend vergezicht over Twente en bij helder weer kun je tot ver in Duitsland kijken. En dat niet alleen: er staat ook een mysterieus aandoend koepeltje dat herinnert aan Tanfana, de Germaanse godin van de vruchtbaarheid.

Koepeltje Tankenberg
Koepeltje Tankenberg
Onderweg stroomt het water soms over het wandelpad. Dan weer balanceer je op een plankje over het water. De snelstromende bosbeekjes trekken ook bijzondere soorten planten en dieren aan. Roofvogels bijvoorbeeld. Zie je een roofvogel ‘bidden’ dan weet je dat het een torenvalk is. Hoor je een miauwend geluid? Dat is een buizerd. En de havik? Die scheert behendig tussen de bomen door om op kleine vogels te jagen.

Wil je een prachtige wandeling van 15 kilometer maken naar de Tankenberg? Loop dan eens binnen bij Tourist info De Lutte, wij hebben een route die vanaf onze parkeerplaats start en helemaal naar De Tankenberg gaat, dwars door de prachtige natuur die onze omgeving rijk is.

Voor meer informatie over de Tankenberg klik hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Miranda

Miranda is werkzaam bij Schatkamer Promotie/Tourist Info als marketingmedewerker. Ze komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar woont inmiddels al 6 jaar in Enschede.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  De zomer bij... Pim van eetcafé 't Raedthuys

 2. Typisch Twents

  Twentse spreuken

 3. 48 uur op pad met

  Matthias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Stuwwalroute.

  Geschreven door Mathias
 4. Nieuws

  De zomer bij... Caroline van minicamping en vakantiehuisjes de Veldzijde

Tip je vrienden

facebook twitter