Zien & Doen

Smokkelfietstocht o.l.v. gids zaterdag 8 augustus

Leestijd 1 minuten 134 x bekeken
Geschreven door

Elke

De tijd dat we artikelen als koffie, boter, suiker, jenever en sigaretten ons land probeerden binnen te smokkelen ligt alweer ver achter ons. Toch is er een tijd geweest dat dit stelselmatig gebeurde.

Fiets mee met een ervaren gids door het Twentse Overdinkel en ontdek het smokkelverleden van dit grensdorp. In dit plaatsje zijn nog steeds aandenkens uit die tijd te vinden. Bijvoorbeeld in het centrum bij Kulturhus ‘t Trefhuus. Hier vind je smokkelwaar, het mysterieuze bos, de grensovergang en stoere douanebeambten die fysiek in het pand aanwezig zijn. Tijdens het fietsen in het buitengebied zul je vooral aan het smokkelverleden herinnerd worden door de oude grensstenen, smokkelpaden en hilarische verhalen over vindingrijke smokkel manieren.

In plaats van zelf een route te moeten uitstippelen word je door de gids verrast met zijn mooiste plekken uit de omgeving. Het voordeel van op pad gaan met een gids is niet alleen dat je de verborgen plekken van een gebied te zien krijgt, maar daarnaast ook echt iets over de omgeving leert.

De fietstocht duurt ongeveer 3 uur en kosten bedragen 6,50 euro p.p. dit is inclusief een kopje koffie/thee met iets lekkers. Minimaal aantal deelnemers: 6 personen. Vertrek is om 10.30 uur van Camperplaats Skop’nboer Erve Benneker, Schaapskooiweg 2 in Overdinkel.

Uiteraard coronaproof: Altijd 1.5 meter afstand houden.

Reserveren is verplicht en kan bij de Tourist Info De Lutte-Losser, telefoon 0541-551160.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  De zomer bij... Pim van eetcafé 't Raedthuys

 2. Typisch Twents

  Twentse spreuken

 3. 48 uur op pad met

  Matthias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Stuwwalroute.

  Geschreven door Mathias
 4. Nieuws

  De zomer bij... Caroline van minicamping en vakantiehuisjes de Veldzijde

Tip je vrienden

facebook twitter