Op bezoek bij

De zomer bij... Caroline van minicamping en vakantiehuisjes de Veldzijde

Leestijd 5 minuten 1706 x bekeken

Minicamping de Veldzijde ligt in het mooie Twente, een prachtige plek voor een ontspannen vakantie. De Veldzijde staat in de landelijke omgeving van het dorp Losser en is de ideale vakantieplek voor de rustzoeker, fietsers, natuurliefhebbers, wandelaars en zeker ook voor cultuurminnaars.

Kun je iets vertellen over de geschiedenis van de camping?

De camping is in 1996 opgericht door Gerard en Christine. Van oorsprong waren de twee schuren bestemd voor vee en jongvee opfok, maar door de terugloop in de jongvee opfok zijn Gerard en Christine gaan kijken naar andere mogelijkheden. Toen is het idee ontstaan om een mini-camping te beginnen. In 1999 kwamen hier de drie vakantiehuisjes bij, dat is een mooie aanvulling op de camping. Ook voor stellen waarvan de een graag wil kamperen en de ander liever in een huisje vertoeft is het een mooie uitkomst. De camping heeft 20 plekken en 3 vakantiehuisjes. Vanaf 2005 ben ik met Marc en Juriën aan de Honingloweg komen wonen en in die zomer werd Joran geboren. Ik werkte tot die tijd in de thuiszorg, maar ik ben sinds 2005 fulltime werkzaam op het bedrijf. Marc werkt vier dagen per week ‘buiten de deur’ zoals we dat in Twente weleens zeggen en is de overige dagen druk in de weer met diverse klussen op en rond het erf. Sinds 2017 zijn Gerard en Christine met pensioen, maar ze zijn nog veel te vinden op het terrein. Gerard is veel in en om de tuin, druk in de weer met al het groen en de bloemenpracht. Christine is graag buiten, bij de gasten of bezig met het sanitair. Ook is ze graag bezig met de (moes)tuin.

Dronefoto
Dronefoto

Hoe gaat het met de camping? Wat zijn jullie plannen?

Wij zijn eigenlijk heel tevreden over hoe het gaat met de camping. We hebben een hele mooie, fijne doelgroep. 50 plussers die vooral komen voor de rust. Ze wandelen en fietsen graag en genieten van de natuur. Deze doelgroep bevalt ons heel erg goed en daar willen we graag mee verder. We hebben geen concrete plannen voor veranderingen, want we zijn gewoon heel tevreden over hoe het nu is.

Hoe onderscheiden jullie je van andere campings?

"Bij ons is het belangrijk dat wij de tijd nemen voor alle gasten. Of ze nu voor één nacht of voor meerdere weken komen, bij ons krijg je altijd persoonlijke aandacht."

Daarnaast besteden wij heel veel aandacht aan de uitstraling. Het erf en het sanitair zijn altijd spik en span. Daarnaast hebben wij veel mooie, wilde bloemen en decoratie. Alles is gewoon super verzorgd bij ons. Daarnaast is er ook altijd iemand thuis, waardoor gasten altijd een aanspreekpunt hebben. Kortom: wij hebben oog voor de gast.

Minicamping de Veldzijde
Minicamping de Veldzijde

Hoe ervaren jullie de tijd nu met het coronavirus?

Het is een hele onrustige tijd, erg onzeker. Het begon met heel veel telefoontjes van gasten. Zelf heb ik vooral geprobeerd om te kijken naar alle mogelijkheden die wel konden, maar dat was heel erg moeilijk. Al met al is het een hele vervelende, lange periode.

Welke maatregelen hebben jullie genomen?

Wij nemen natuurlijk wel alle mogelijke maatregelen. Zo beperken wij bezoek op de camping, er zijn maar twee plekken per dag beschikbaar voor visite zodat het niet te druk wordt op het erf, maar ook in het sanitair gebouw. Daarnaast hebben wij desinfectiemiddel en zeeppompjes. Wij vragen iedereen om dat te gebruiken voordat ze gebruik maken van onze faciliteiten. Ook is afstand houden natuurlijk een gegeven. Op de camping, in de buitenlucht, gaat dat gelukkig altijd goed. Niemand loopt elkaar in de weg omdat er genoeg ruimte is.

Hebben jullie nog speciale acties gemaakt? Hoe is de bezetting nu ten opzichte van voor het coronavirus?

Wij hebben geen aanbiedingen gedaan, ook geen korting. Wij hebben al veel moeten inleveren. Gelukkig kwam het allemaal wel weer goed op gang toen het eenmaal weer mocht. Tentjes, caravans, campers, ze weten ons allemaal gelukkig goed te vinden. De bezetting is eigenlijk nu in het hoogseizoen wel gelijk als voorheen, daar zijn we tevreden over. De camping gaat per 1 oktober dicht en tot die tijd hebben we veel te doen, we hebben het echt heel erg druk.

Hoe zie je de toekomst van toerisme in eigen land voor je?

Ik hoor en zie dat overal in Nederland de prijzen schandalig omhoog gaan, dus ik denk dat mensen vrij snel weer naar het buitenland trekken. Als je hier in Nederland €2000,- euro moet betalen voor een huisje tijdens je vakantie, dan snap ik het wel dat ze volgend jaar weer naar Turkije vliegen. Wij hebben zelf onze prijzen nog steeds gelijk aan 2018. Als je het aantrekkelijk wil houden dan moeten we een goede kwaliteit tegen een juiste prijs hanteren. Met dit soort woekerprijzen maak je het voor jezelf en je collega’s kapot.

Waar ga je zelf graag op vakantie?

"Naar Oostenrijk. De rust en de ruimte in combinatie met de bergen. Ik moet de bergen gewoon even zien, dat is voor mij vakantie."

Wil je zien hoe mooi de Veldzijde is? Bekijk dan deze video!

Receptie de Veldzijde
Receptie de Veldzijde

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Losser

  1. Nieuws

    Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

  2. Nieuws

    Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

    Geschreven door Bianca
  3. Zien & Doen

    De elektrokarritten gaan weer van start!

    Geschreven door Bianca
  4. Zien & Doen

    Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

    Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter