Nieuws

De zomer bij... Pim van eetcafé 't Raedthuys

Leestijd 5 minuten 435 x bekeken
Geschreven door

Miranda

Gelegen aan de Sint Maartenstraat in Losser vind je eetcafé 't Raedthuys. Een gezellig eetcafé waarbij het oude, bruine en klassieke karakter van de dorpskroeg van vroeger bewaard is gebleven. Met een ruim terras, lekker eten en heerlijke cocktails is het hier goed vertoeven tijdens de warme zomeravonden.

Allereerst over Pim Naafs, eigenaar van eetcafé 't Raedthuys. Hij is 33 jaar en geboren en getogen in Losser:
Wat zijn jouw interesses als je niet aan het werk bent?
Voetbal en tennis, zowel zelf sporten als kijken naar de sport.
Wat is je favoriete gerecht van jullie eigen kaart?
De saté van de haas.
Als je zelf uiteten gaat, waar ga je dan het liefst naartoe?
Zaken die vergelijkbaar zijn met mijn zaak en dan het liefst in kleine dorpjes.

En dan nu over je bedrijf. Kun je vertellen hoe eetcafé 't Raedthuys is begonnen?

't Raedthuys was in eerste instantie al 40 jaar een dorpskroeg voor Losser. Het heeft daarna een tijdje dicht gezeten totdat ik het op 1 juni 2017 heb overgenomen. Voordat de deuren openden hebben we eerst drie maanden grondig verbouwd. Met het Bruegheliaans festijn zijn we toen officieel geopend. In die drie maanden hebben we het omgetoverd tot een eetcafé, waarbij het oude, bruine en klassieke karakter van de dorpskroeg van vroeger hebben bewaard.

Klassiek karakter
Klassiek karakter

Hoe gaat het momenteel? Hebben jullie het druk deze zomer?

Het loopt op dit moment wel lekker door, dat vinden we natuurlijk erg fijn nadat we drie maanden dicht moesten in verband met het coronavirus. Dat verlies van die drie maanden gaan we natuurlijk niet meer inhalen, maar we zijn wel blij met hoe het op het moment loopt. De meeste mensen komen hier voor het diner, we hebben een a la carte menu en een tapasmenu. Vaak loopt het na het diner lekker over in een drankje in de kroeg. We staan ook goed bekend om onze cocktails.

Hoe onderscheiden jullie je? Wat maakt jullie bijzonder?

Het multifunctionele van ons bedrijf maakt ons bijzonder. Een jong stel kan hier komen om uitgebreid te dineren, maar een groep vriendinnen kan hier ook terecht om te borrelen met tapas.

Daarnaast doen we normaliter allerlei evenementen, maar dat kan op het moment niet. Je kunt normaal dus ook bij ons uitgaan, dan hebben we een DJ. Al deze aspecten en dus onze veelzijdigheid maakt ons echt uniek.

Hebben jullie nog bepaalde plannen voor de toekomst?

We zijn in ieder geval bezig met een terras aan de achterzijde voor feestjes en partijen. We hebben drie jaar geleden toen we openden natuurlijk al uitvoerig verbouwd, dus veel hoeven we nu niet te doen. Volgend jaar willen we wel ons terras aan de voor- en zijkant weer een update geven.

Hoe ervaren jullie de coronacrisis?

Die ervaren we als erg lastig. De drie maanden dat we gesloten moesten blijven waren natuurlijk heel zwaar. De horeca is naar mijn idee wel een van de zwaarst getroffen sectoren en het lijkt voorlopig nog niet afgelopen te zijn als je de persconferenties hoort. Ik heb het gevoel dat die vooral heel erg worden gericht op de horeca, dat wij als grootste verspreider van het virus worden gezien.
Gelukkig hebben we wel veel kunnen organiseren tijdens de coronacrisis. Zoals bezorgservice, afhaalservice, muziekbingo, online pubquizen en een cocktailbezorgservice. We hebben het beste gemaakt van de situatie.

omschrijving
omschrijving

Welke maatregelen hebben jullie verder getroffen?

We hebben overal posters en stickers geplaatst met de instructies die vanuit het RIVM zijn aangeleverd. Daarnaast natuurlijk heel veel handen wassen. Ook hebben we het terras groter gemaakt zodat we daar voldoende afstand kunnen houden en zijn er binnen tafels weggehaald zodat ook daar 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Als laatste natuurlijk reserveren en thuisblijven bij klachten. We merken wel dat het draagvlak van de mensen weg is, veel willen zich niet meer aan de regels houden en dat is voor ons soms wel lastig.

Hebben jullie nog speciale acties om de omzet weer een impuls te geven?

De tapaskaart is weer terug. Die was een tijdje weg in verband met het coronavirus. Gelukkig is nu gebleken dat gedeelde hapjes wel gewoon kunnen en is tapas nu dus weer terug van weggeweest. Vorige week hadden we een cocktailaanbieding en daarnaast doen we ook mee aan de toeristenpas (verkrijgbaar bij accommodaties of de Tourist info). Met die pas krijg je bij ons €5,- korting op een driegangen keuzemenu.
Tip: eetcafé 't Raedthuys is actief op Instagram en Facebook. Volg ze daar om op de hoogte te blijven van de laatste acties.

Vooraanzicht 't Raedthuys
Vooraanzicht 't Raedthuys

Merken jullie veel verschil in drukte vergeleken met voor corona?

Ja, het is nu eigenlijk drukker dan vorig jaar. Ik denk dat dat komt doordat de Lossernaar meer thuis blijft en de Nederlanders die wel op vakantie gaan vooral in eigen land blijven en onze regio goed weten te vinden. Dat kunnen we wel merken.

Hoe zie je de toekomst van horeca in eigen land voor je?

Het wordt steeds lastiger gemaakt voor de nachthoreca, de wetgeving stapelt zich op. Niet meer binnen roken, misschien in de toekomst zelfs niet meer op de terrassen roken. Ook is de leeftijd van 16 naar 18 gegaan. De sluitingstijd wordt ook steeds meer beperkt. Ik zie die toekomst zwaar tegemoet, ik verwacht steeds meer verschuiving richting daghoreca. De toekomst van daghoreca zie ik dus wel rooskleurig tegemoet.

Wil je meer informatie over eetcafé 't Raedthuys? Bekijk dan de locatiepagina op onze website. Meer info

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Miranda

Miranda is werkzaam bij Schatkamer Promotie/Tourist Info als marketingmedewerker. Ze komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar woont inmiddels al 6 jaar in Enschede.

Meer verhalen uit Losser

 1. Natuur

  Natuurgebied Duivelshof engelachtig mooi volgens FietsActief

 2. Zien & Doen

  Fiets door Nederland en Duitsland in Die Tolle Woche

  Geschreven door Nienke
 3. Zien & Doen

  Nieuw in ons assortiment: Bommen Berend fietstocht

  Geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  Elephant Parade, ook De Lutte doet mee!

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter