Nieuws

De zomer bij... Madeleine van restaurant Florilympha

Leestijd 5 minuten 460 x bekeken
Geschreven door

Miranda

Restaurant & Buitenplaats Florilympha, een heerlijke uitspanning in de bossen van het Lutterzand. Niet zomaar een restaurant, maar een restaurant met mogelijkheden! De eigenwijze menukaart, de voorliefde voor streekeigen producten, verrassende buffetten en gezellige inrichting maken Florilympha geschikt voor intieme diners, sprankelende bruiloften, serieuze vergaderarrangementen en informele bedrijfsfeestjes.

We gingen in gesprek met Madeleine, eigenaresse van Florilympha:

Wat is jouw favoriete gerecht van jullie eigen kaart?

Een nieuw onderdeel van onze menukaart, het 3-gangen tapasmenu. Dat is mijn favoriet. De gerechten worden erg goed ontvangen en ik ben er zelf ook enthousiast over.

Waar ga je zelf graag uiteten?

Ik ga graag naar vergelijkbare plekken zoals Florilympha. Lekker eten op unieke plekjes. Florilympha ligt natuurlijk op een prachtige locatie en dat zoek ik zelf ook graag. Een mooi plekje aan zee, in het bos of bij het water.

Wat zijn jouw interesses als je niet aan het werk bent?

Ik hou erg van reizen. Van Zuid-Afrika tot Amerika tot Azië, al is dat nu natuurlijk even van de baan. Als ik het dichter bij huis zoek dan is Andalusië in Spanje een favoriete bestemming van mij. Daar ontdek ik nog steeds mooie, nieuwe plekjes. Ondanks dat ik er al meer dan 40 jaar kom.

Terras
Terras

Kun je iets vertellen over de geschiedenis van Florilympha?

Florilympha is ruim 60 jaar geleden begonnen als een soort uitspanning bij de naastgelegen landgoedcamping. Door de jaren heen is het steeds verder uitgebreid. Zelfs de 18-holes gravel midgetgolfbaan stamt ook al uit die tijd, we noemen het nu gekscherend onze “nostalgische” midgetgolfbaan.

Er komen nog steeds gasten die hier vele prachtige jeugdherinneringen hebben, soms wel tot vier generaties terug. Ik heb het bedrijf 20 jaar geleden overgenomen, toen zag het er nog heel anders uit. Florilympha werd toen nog gezien als buitenlocatie waar je tussen april en oktober heen ging. In de winter was het erg rustig. Inmiddels weten de mensen ons allang het hele jaar door te vinden. Zo is er een gezellige open haard gekomen voor de “warme” winterdagen en is Florilympha 6 jaar geleden uitgebreid met de bijzondere glazen vleugel . Uiteraard hebben we ons ook steeds meer gericht op vergaderingen en feesten. Naast die veranderingen zijn er ook dingen hetzelfde gebleven, zo heb ik een behoorlijk aantal mensen in dienst die inmiddels al mooie jubilea hebben bereikt. 25 jaar, 20 jaar, 16 jaar en een handvol al 12,5 jaar. Daar ben ik heel blij mee.

Hoe onderscheiden jullie je?

Vooral door onze locatie en sfeer. Wij liggen natuurlijk middenin de natuur, heerlijk in de bossen. Er is hier zoveel rust en ruimte. Zeker in deze tijd geeft ons dat de mogelijkheid om ons nog meer te onderscheiden. Die 1,5 meter afstand kunnen wij overal garanderen. Collega’s moeten soms tafels weghalen om de ruimte te kunnen faciliteren, hier is genoeg ruimte gelukkig, daardoor kunnen we nog steeds veel gasten plaats bieden. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan de decoratie en inrichting.

Aankleding
Aankleding

Hoe gaat het nu met het restaurant? Hoe ervaren jullie de coronacrisis?

Bijna 3 maanden sluiting is natuurlijk pittig. Die onzekerheid was best wel even zwaar, maar we hebben er, na even balen, een positieve draai aan gegeven. We zijn gaan klussen, onder andere de midgetgolfbaan heeft een opknapbeurt gehad, ook is er geschilderd en veel nagedacht over de tijd als we wel weer open mochten en wat we dan wilden gaan doen. Nu gaat het gelukkig wel weer goed, het loopt lekker door. Zowel toeristen uit heel Nederland als inwoners van de gemeente Losser weten ons goed te vinden.

Hebben jullie nog speciale acties bedacht om een impuls te geven toen jullie weer open mochten?

We hebben de 1,5 meter tapasplank bedacht, om, met een kleine knipoog, de 1,5 meter afstand te houden. We noemden dat de terrastopper.

Daarnaast hebben we het Florilympha driegangen tapasmenu en daar krijgen we hele enthousiaste reacties op. Tijdens de periode dat we gesloten waren hebben we wel nog een aantal afhaal- en bezorgacties gedaan tijdens Pasen en Moederdag, zodat we naast het klussen ons ook nog met ons echte vak bezig konden houden.

Hebben jullie nog plannen gemaakt voor de toekomst?

We zijn nu meer gericht op het heden. Grootste plannen heb ik nog niet gemaakt, het is afwachten hoe deze bijzonder Corona- tijd zich gaat verder gaat ontwikkelen.

Welke maatregelen hebben jullie genomen?

Allereerst natuurlijk de regels vanuit de overheid toegepast. De indeling op de terrassen zodat er afstand kan worden gehouden, maar ook serveren met handschoentjes op speciale bijzettafels zodat we gepaste afstand konden houden. In het begin hebben wij met dat soort aanpassingen de regels heel strikt opgevolgd, dat werd erg op prijs gesteld door de gasten in die eerste onzekere fase waarin niemand precies wist hoe het virus verspreidde. Na een maand weer open te zijn hebben we die regels verder kunnen versoepelen. We hebben nu nog wel looproutes, overal desinfectiemiddel en uiteraard moet je reserveren en een gezondheidscheck invullen.

Terras
Terras

Merk je veel verschil in drukte vergeleken met voor de coronacrisis?

Ja, mensen blijven meer in eigen omgeving en gaan in Nederland op vakantie waardoor we daar nu even van profiteren. Het maakt de 2,5 maand verplichte sluiting niet meer goed, maar het loopt in deze vakantieperiode wel prettig door. Het voordeel dat ik nu zie is dat mensen eigen land en vooral Twente meer ontdekken en dat heeft hopelijk ook een positieve invloed op deze regio voor de komende jaren.

Hoe zie je de toekomst van horeca in eigen land voor je?

Op dit moment heerst er nog teveel onzekerheid om daar echt iets over te kunnen zeggen, maar ik denk dat het voor sommige bedrijven noodzakelijk is om een andere richting in te slaan. Ik weet niet of het teruggaat naar hoe het ooit was. Er zijn grote verschillen, ik weet dat veel bedrijven en hotels in deze regio het (tijdelijk) goed doen, maar tegelijkertijd hebben horeca en hotels in het westen het heel zwaar omdat de buitenlandse toerist daar wegblijft. Ook op het gebied van grote events is het moeilijk en de horeca heeft daar ook een groot aandeel in natuurlijk. Zoals ik al zei, we weten niet hoe het zich ontwikkelt en hoe het er in de nabije toekomst uit gaat zien. Tot die tijd zijn we blij met de huidige (vakantie-)drukte!

Midgetgolf
Midgetgolf

Wil je meer weten over Restaurant Florilympha? Klik hier

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Miranda

Miranda is werkzaam bij Schatkamer Promotie/Tourist Info als marketingmedewerker. Ze komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar woont inmiddels al 6 jaar in Enschede.

Meer verhalen uit Losser

 1. Natuur

  Natuurgebied Duivelshof engelachtig mooi volgens FietsActief

 2. Zien & Doen

  Fiets door Nederland en Duitsland in Die Tolle Woche

  Geschreven door Nienke
 3. Zien & Doen

  Nieuw in ons assortiment: Bommen Berend fietstocht

  Geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  Elephant Parade, ook De Lutte doet mee!

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter