Zien & Doen

Fiets door Nederland en Duitsland in Die Tolle Woche

Leestijd 1 minuten 289 x bekeken
Geschreven door

Nienke

Vanaf zaterdag 26 september introduceert de Gemeente Enschede samen met Enschede Promotie, Tourist info De Lutte-Losser, Tourist info Gronau en Tourist info Bad Bentheim een nieuwe grensoverschrijdende fietsroute. In het kader van Die Tolle Woche is er een route ontwikkeld door Nederland en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.

Ontdek meer van Enschede, Losser, Bad Bentheim, Gronau en omgeving!

Grensoverschrijdende beleving op de fiets, maak kennis met ons prachtige grensgebied middels deze nieuwe route. De tocht heeft een afstand van 68 kilometer en onderweg zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals het Willem Wilminkplein, Wasserlabyrinth Gronau, Burg Bentheim, Erve Kraesgenberg, de Martinustoren, Gildehauser Venn en nog veel meer! Drie landen in één beleving.

In Die Tolle Woche komen Nederland en Duitsland samen onder het motto ‘Das Schöne passiert wenn man Grenzen passiert. Dit evenement voor grensoverschrijdende samenwerking vindt van 26 september tot en met 4 oktober plaats in Enschede. Kijk voor alle activiteiten in deze week op www.dietollewoche.eu

Het routeboekje is vanaf 26 september gratis verkrijgbaar bij het Tourist Info Punt Enschede, Tourist Info De Lutte-Losser, Touristinformation Bad Bentheim en Tourist Info Gronau. Er is een Nederlandse en een Duitse versie beschikbaar.

Ook kan je de route HIER gratis downloaden.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  BLOG: Beleef de Smokkelroute van het Twents Blokje Om

  Geschreven door Gert
 2. Twente tales

  De Germaanse godin Tanfana: ontdek de magie van De Tankenberg.

  Geschreven door Vincent
 3. Twente tales

  De Hellehond: waarom de zwarte hond zorgt voor angst in De Lutte.

  Geschreven door Vincent
 4. Kids

  Print een coole, griezelige kleurplaat van Halloween

  Geschreven door Elke

Tip je vrienden

facebook twitter