Zien & Doen

Herfstvakantietips

Geschreven door

Elke

Leestijd 5 minuten 506 x bekeken

Bladeren vallen van de bomen en de natuur kleurt oranje en bruin, hoera de herfst is begonnen! Van 10 tot en met 18 oktober heeft Noord-Nederland herfstvakantie en je hoeft je echt niet te vervelen. Wij hebben leuke uittips voor jou en je kinderen om er een éxtra leuke week van te maken. Een hele fijne herfstvakantie!

In de agenda en op de rest van onze website vind je natuurlijk nog meer inspiratie!

Kinderspeurtocht Arboretum Poortbulten

Laat kinderen op een unieke manier kennismaken met de prachtige natuur van het Aboretum Poortbulten tijdens een speurtocht van 2 uur. Beantwoord alle vragen goed en ontvang een echt Rangercertificaat! Meer info

Speurtocht Arboretum
Speurtocht Arboretum

Bezoek Klompenmakerij Koop

Bezoekers worden in de winkel ontvangen. Daarna ga je verder naar de filmruimte waar een film van 25 minuten wordt getoond. In deze film komt de geschiedenis van de klomp aan bod en je leert wat de familie Koop daarmee van doen heeft gehad. Vervolgens is er de mogelijkheid om rond te kijken in het museum en om onder andere de oude machines en de handwerkruimte te bekijken. Als afsluiting kun je in de koffieruimte tegen betaling een kopje koffie nuttigen. Vooraf wel reserveren. Meer info

Natuurleerpad aan de Dinkel

Ben jij een echte onderzoeker? Dan mag je dit fantastische avontuur aan de Dinkel in Beuningen niet missen. Ga met vriendjes, klasgenoten op pad voor verrassende ontdekkingen in de natuur. Een ’Doe Boek’, meetinstrumentjes en waterdierenzoekkaart krijg je mee in een rugtasje. Vogels, insecten en planten staan op jullie te wachten. Meer info

Pannenkoeken eten bij Pannenkoekhoes De Stroper

Hoi, Ik ben De Stroper Weet je wat ik het liefst eet? Pannenkoeken met stroop! Soms nodig ik mijn dierenvrienden uit om mee te eten. Ik begin gewoon te bakken, dan ruiken de dieren in het bos vanzelf dat de pannenkoeken bijna klaar zijn. Ze rennen zo hard als ze kunnen naar mijn Pannenkoekhoes. Kom jij ook een keer pannenkoeken eten? Ook is er een speelhoek en speeltuin. Meer info

Pannenkoekhoes De Stroper
Pannenkoekhoes De Stroper

Herfstbingo van Tourist info De Lutte-Losser

De herfstbingo is deze keer iets anders dan je van ons gewend bent. De bingokaart kan je ophalen bij Tourist info De Lutte. Verzamel alle items van de kaart en maak er een mooi knutselwerk van. Laat je gemaakte knutsel aan ons zien en je krijgt een leuk presentje. De herfstbingo kun je hier ook downloaden.

Herfst
Herfst

Funlab

Elke woensdagmiddag kunnen kinderen van 5 t/m 12 jaar deelnemen aan leuke en leerzame activiteiten op het gebied van kunst, techniek, sport, creativiteit en natuur. Per activiteit wordt aangegeven voor welke leeftijdsgroep het is bedoeld en op welke locatie het plaatsvindt. Meer info.

Actief Twente

Wordt het een actieve dag en flink crossen door de bossen met een mountainbike, kanoën op de Dinkel of toch met je kinderen toeren op een scooter? Bekijk hier alle herfstvakantie-uitjes van Actief Twente.

Kanoen op de Dinkel
Kanoen op de Dinkel

Twente Cool

Bekijk de activiteiten van Twente Cool/Adventure King zo kun je elke zondagochtend in oktober kanovaren op de Dinkel. Meer info.

Speeltuinen

In de herfst is het vaak nog prachtig weer en wat is er dan leuker om een middag een speeltuin te bezoeken. Kijk hier voor een overzicht van speeltuinen in de gemeente Losser.

Speeltuin Dijk 59
Speeltuin Dijk 59

Discozwemmen

Elke vrijdagavond voor kinderen t/m 12 jaar discozwemmen van 18.30-20.30 uur in Zwembad Brilmansdennen. Het zwembad word omgetoverd tot een heuse disco met kleurrijke discoverlichting.Meer info.

Wandelroutes

Er zijn ook vele leuke routes die je met kinderen kunt doen. De herfst is een prachtig seizoen om op ontdekkingstocht in de natuur te gaan.
Hieronder een aantal tips:

Elfje Dageraad

Een betoverende familiewandeling van ongeveer 4 kilometer over landgoed Egheria en de Tankenberg in De Lutte. De wandeling begint bij de parkeerplaats aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Twinkelink, ik ben Elfje Dageraad. Zoals je hoort aan mijn naam ben ik geboren bij de eerste zonnestraal die 's morgens over de Tankenberg scheen. Het landgoed op de Tankenberg heet Egheria. Dat is de naam van mijn moeder: godin van de bronnen. Zij woont op de helling van de Tankenberg bij de bron 't Kraenke. Straks gaan we bij haar op bezoek. Ik woon hier samen met alle andere elfjes, kabouters, goden en natuurwezens in onze 'Andere Wereld'. Onderweg op deze route vertel ik over plaatsen en belevenissen die heel bijzonder zijn voor ons en de dieren. En dus ook voor jullie, mensenkinderen. Ga je mee? De route is verkrijgbaar bij Tourist info De Lutte.

Elfje Dageraad
Elfje Dageraad

OERRR route

Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuurweetje of opdrachtje. Zo zie je nog eens wat! Want misschien spot je een ree in het hoge gras, springt 'Bennie de bosmuis' net voor je voeten langs of ontdek je een echte klimboom. Onderweg kun je in de oude Hooischuur kijken op erve Middelkamp en daar even uitrusten of picknicken aan een picknicktafel. De kipjes willen je vast gezelschap houden. De route van 2 km is verkrijgbaar bij Pannenkoekhoes De Stroper.

Tijd om paddenstoelen te zoeken

De herfst is begonnen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Bij onder andere landgoed Snippert, Duivelshof, in het Arboretum PoortBulten en het Roderveld zijn prachtige exemplaren te bewonderen. Bekijk hier de tips van Natuurmonumenten in ons gebied.

Paddenstoel
Paddenstoel

Kom ook speuren

Een gezinswandeling van 2 km in het landgoed Boerskotten met onderweg leuke opdrachten. Startpunt is bij de parkeerplaats aan de Koopsweg en het boekje is verkrijgbaar bij de Tourist info.

Tip: haal de kinderschatkaart bij ons op, hier staan nog veel meer leuke uitjes op in Noordoost-Twente.

Kinderschatkaart
Kinderschatkaart

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Natuur

  De elektrokarren gaan weer van start

  Geschreven door Elke
 2. BLOG WANDELING LUTTERSE BERGEN

  Geschreven door Els
 3. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 4. Zien & Doen

  Toeristisch magazine "Ontdek De Schatkamer van Twente"

  Geschreven door Elke

Tip je vrienden

facebook twitter