Kids

Op avontuur in Beuningen!

Geschreven door

Anneloes

Leestijd 3 minuten 1043 x bekeken

Op een mooie oktobermiddag komen we aan bij café restaurant ’t Sterrebos om te starten met het Natuurleerpad langs de Dinkel. We krijgen een rugzakje mee gevuld met een DOE-boek en allerlei hulpmiddelen om ons avontuur te starten!

De natuur om ons heen transformeert langzaam en de schitterende herfstkleuren komen ons al tegemoet.

De Dinkel omringd door mooie herfstkleuren
De Dinkel omringd door mooie herfstkleuren
We kijken onze ogen uit en spotten direct de waterplant pijlkruid in de tamelijk rustige Dinkel. Op de brug op de Oude Dijk turen we over het water en zien we een groepje eenden dobberen over het water.

Twents Volkslied

We vervolgen het pad en lopen langs een grote houten kist. We maken de kist open en worden uitgenodigd om het Twents volkslied op de xylofoon te spelen. We testen ons muzikaal talent uit op de xylofoon met wisselend succes. Na even oefenen rolt er toch een mooi deuntje uit!

Twents volkslied: Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, ons schoone en nijvere Twente
Twents volkslied: Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, ons schoone en nijvere Twente
Met onze wandelschoenen stappen we door de gevallen eikels en zien we verschillende paddenstoelen. Het laaghangende herfstzonnetje geeft de Dinkel een mooie gloed. Wat geeft dat een herfstig gevoel!
Op ontdekkingstocht...

We naderen een houten vlonder en gewapend met ons schepnet en frisse moed gaan we op ontdekkingstocht onder water naar waterdiertjes. Ze zitten verstopt tussen de planten of in de bovenste laag van de bodem. De waterdiertjes houden zich in het schepnetje opvallend stil, daarom lijkt het een paar keer of we niets gevangen hebben. We keren ons netje binnenstebuiten in de bak en zien al wat kriebelen. Aan de hand van de waterdierenkaart bestuderen we onze vangst. Schep met je netje dus langs en tussen de waterplanten, dan heb je gegarandeerd beet!

Wat leeft er in de Dinkel?
Wat leeft er in de Dinkel?

Even laten komen we aan bij de Mauritsbrug. In 1597 stak prins Maurits het riviertje de Dinkel met negenduizend manschappen en zestienhonderd paarden. Gelukkig kunnen wij gebruik maken van de brug en lezen we in het DOE-boek dat we onze hersenen aan het werk moeten zetten. Met behulp van een meettouw peilen we de diepte van de Dinkel en door een gevallen blad kan de stroomsnelheid van de Dinkel bepaald worden. We voelen ons toch een beetje de bekende boswachter Arjan Postma!

Hoe diep is de Dinkel?
Hoe diep is de Dinkel?

Insectenhotel

We lopen verder en passeren een insectenhotel. Waar is dat nu eigenlijk goed voor? En wie zijn de gasten? Insecten zoemen, irriteren en soms kun je er ook door geprikt worden. We leren dat deze beestjes onmisbaar zijn in de natuur door o.a. bestuiving van planten, maar ook het voedsel wat ze voor vogels zijn. Een insectenhotel is een prachtige schuilplaats voor veel soorten.

We wandelen verder langs de Dinkel en komen langs weilanden met grazende koeien. Een mooi gezicht. We lopen terug naar café restaurant ’t Sterrebos en zoeken een mooi plekje uit op het terras. Onder het genot van een glas ranja en kop thee komen we bij van ons avontuur!

Nagenieten bij 't Sterrebos
Nagenieten bij 't Sterrebos

Meer info over dit arrangement, klik hier

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Anneloes

Meer verhalen uit Losser

 1. Hakenbergwandeling vanuit Beuningen

  Geschreven door Els
 2. Zien & Doen

  Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

 3. Kids

  Leuke kinderroutes om de natuur te ontdekken

  Geschreven door Els
 4. Nieuws

  Nieuwe plannen & nieuwe beheerders bij camping Olde Kottink

  Geschreven door Elke

Tip je vrienden

facebook twitter