Typisch Twents

"Namens alle Tukkers - Geluk 'n Tuk"

Leestijd 2 minuten 111 x bekeken
Geschreven door

Elke

In dit rode boekje "Namens alle Tukkers - Geluk 'n Tuk" delen we onze 13 leefwijzen op weg naar een gelukkiger leven. Maak even tijd om dit te lezen.

Iedereen die wel eens in het oosten van Overijssel is geweest, heeft het kunnen ervaren: in Twente woont een apart slag volk. Niet dat de Tukkers zich ook maar iets van die typering aantrekken: ze zijn er juist trots op. Eigenzinnig, trots en soms wat tegendraads. Nuchtere gasten met droge humor. Een beetje stug maar altijd gastvrij. Dat bedoelen we: best apart toch? Stel dat je naar Twente gaat, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn, dus lees snel verder.

Heanig an

Twents geluk gunnen we iedereen! Doe rustig aan en raak de tijd kwijt of zoals wij zeggen: heanig an en goodgoan! Tukkers zijn trotse mensen. Niet dat ze daarmee te koop lopen. Daar zijn ze te trots voor’, schrijft cabaretier André Manuel in het rode boekje. De spreuken van Harry Nijhuis laten de lezer kennismaken met de Twentse taal.

Door de humoristische columns van André Manuel krijgt de lezer van ‘Namens alle Tukkers’ een beter beeld van de Twentse manier van leven. Hoe gaat een Tukker om met – bijvoorbeeld - de liefde? Tekenaar Hein de Kort heeft bij ieder thema passende cartoons gemaakt.

Cadeautip

Leuk om cadeau te geven aan die ene zwager uit de Randstad die de Tukker niet begrijpt of aan die lieve vriendin die altijd tijd te kort komt. Twents geluk gunnen we namelijk iedereen!

Het boekje is verkrijgbaar in onze webshop en bij de Tourist info.

Klik hier om het boekje te bestellen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  BLOG: Ontdek het Duivelshof!

  Geschreven door Anneloes
 2. Zien & Doen

  Inspiratie voor pakjesavond

  Geschreven door Nienke
 3. Zien & Doen

  Pompoensoep met lokale ingrediënten

  Geschreven door Elke
 4. Natuur

  Wandelen in het Lutterzand met take-away

  Geschreven door Elke

Tip je vrienden

facebook twitter