1. Zien & Doen

  Inspiratie voor pakjesavond

  Geschreven door

  Nienke

  Hoor wie klopt daar kinderen? Hoor wie klopt daar kinderen? Hoor wie tikt daar zachtjes tegen het raam....Al weken wordt er naar dit fantastische kinderfeest toegeleefd en bijna is het zo ver: pakjesavond! Deze tips helpen je om het thuis extra gezellig te maken voor een coronaproof Sinterklaasfeest.

 2. De lekkerste chocolade

  Bij pakjesavond mag natuurlijk de chocoladeletter niet ontbreken. Bij Chocolaterie Van Zutphen in Losser is er een ruim assortiment aan Sinterklaaslekkernijen. Letters massief of gespoten, groot of klein, in melk, puur of wit. Maar ook voor speculaas, bonbons of pepernoten kun je in deze ambachtelijke winkel terecht.

 3. Gourmetten

  Een ontzettend gezellige manier van lekker lang tafelen en een activiteit op zich! Met z'n allen aan tafel de lekkerste gerechtjes bakken. Er zijn overheerlijke gourmetschotels te bestellen.

  Bij Schenkerij Poortbulten kun je terecht voor de Sinterklaas familie Gourmetbox. Klik hier om de box te bekijken.

  Boerderijwinkel de Veldmaat in Losser heeft een heerlijke gourmet/fonduschaal voor €7,50 per persoon. Inhoud: runderbiefstuk, kalfsbiefstuk varkensfilet, kipfilet, kalkoenfilet, limoburge en eigengemaakte kruidenboter (zie grote foto).

  Bij Poelier Wolbert in De Lutte hebben ze meerdere gourmetschotels voor het heerlijke avondje.

 4. Sint ijstaarten

  Om het gourmetten helemaal compleet te maken sluit je af met een overheerlijke ijstaart of ijsbonbons.

  Bij IJssalon de Koale Kant in Losser kun je terecht voor huisgemaakte Sinterklaas ijstaarten in de smaken pepernoot of karamel.
  Tulband € 18,- (8-10 personen)
  Rond € 25,- (12-14 personen) ↵
  IJsbonbons € 5,- (6 stuks, gemixte smaken)
  IJsbonbons € 10,- (12 stuks, gemixte smaken)

  Bij IJsboerderij 't Loaboerke in De Lutte hebben ze een speciale ambachtelijke Sinterklaas ijstaart. Deze is bereid met karamel, pepernoten en met verse melk van eigen koeien! 3 maten ijstaarten:
  16 cm voor 6 personen € 13,75
  18 cm voor 8 personen € 16,25
  20 cm voor 10 personen € 18,75

 5. Hapjesschalen en planken

  Bij Eetcafé Plexat in De Lutte kun je in de decembermaand op zaterdag en zondag terecht voor hapjesschalen. Op de schaal zitten: gevulde eitjes, wraps met carpaccio, kip-cocktail, blokjes kaas, gehakhtballetjes, caprese-spiesjes. Hapjes zijn € 0,80 per stuk.

  Bij Grand Café Smit in Losser hebben ze een tapasplank voor deze gezellige tijd. Voor € 50 (zie foto) dit is inclusief plank en anders € 20 retour na retourneren van de plank.

  Restaurant De Oude Apotheek in Losser heeft een Borrel & Babbel plateau. Goed gevuld en heerlijk voor in het weekend tijdens een borrel. Met hammetjes, worstjes, kazen, pate's, Zalm, croustinie, olijven, groente snacks. Prijs: € 30.

 6. De Pietenpannenkoek

  Piet is al bij Pannenkoekenhuis de Stroper in De Lutte om de lekkerste pietenpakkenkoek voor jullie te maken! Een heerlijke pannenkoek met strooigoed en natuurlijk een pietenmuts.

  Natuurlijk hebben ze nog veel meer lekkere afhaalproducten zoals huisgemaakte taartjes, desserts en overheerlijke soepjes. Dat is ook thuis genieten van de heerlijkheden van De Stroper.

  Klik hier om naar de de pagina van pannenkoekhuis de Stroper te gaan.

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Centrum Losser kleurwedstrijd

  Geschreven door Nienke
 2. Zien & Doen

  Kerstgevoel nog even langer vasthouden in Losser

  Geschreven door Elke
 3. Nieuws

  Gewijzigde openingstijden winkeliers centrum Losser

  Geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  BLOG: Ontdek het Duivelshof!

  Geschreven door Anneloes

Tip je vrienden

facebook twitter