Kids

Inspiratie voor de voorjaarsvakantie

Geschreven door

Elke

Leestijd 5 minuten 746 x bekeken

Hoera het is voorjaarsvakantie en het wordt prachtig weer. Maak van de voorjaarsvakantie een feestje. Ondanks de corona zijn er met kinderen nog allerlei leuke activiteiten te doen in de buitenlucht. Geniet van de natuur, bekijk hier onze 1,5 meter tips en blijf gezond!

Schatgraven Lutterzand

In corona-tijd kun je wel schatgraven, alleen een volledig arrangement is helaas niet mogelijk. Een pannenkoek of puntzak TO GO kan wel. De speeltuin is helaas GESLOTEN. Op pad met een tablet en een metaaldetector. De opdracht: DE SCHAT VAN HET LUTTERZAND vinden. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt duidelijk zodra de tablet gestart is. De bedoeling is dat de kinderen aan de hand van deze informatie, op pad gaan.

Langs de route zijn dertien paaltjes geplaatst, genummerd 1 t/m 13 en voorzien van een QR-code. Dat wordt soms wel even zoeken. Met de tablet worden de QR codes gescand. De kinderen moeten dan een vraag beantwoorden met behulp van meerkeuze antwoorden, waarna de kinderen op zoek gaan naar het volgende bordje voor een nieuwe vraag. Daarna, als alle vragen goed zijn, komt de Schatkaart in beeld en kan de schat gezocht worden met behulp van de metaaldetector. Het schatzoeken duurt ongeveer 1,5 uur.

Schatgraven dien je minimaal een dag van tevoren te reserveren! Voor reserveren en de kosten bekijk de website van 't Lutterzand. Ze zijn alle dagen geopend van 10.00-17.00 uur, alleen op maandag gesloten.

Schatgraven Lutterzand
Schatgraven Lutterzand

Oerrr tocht en Tovertocht vanaf Pannenkoekhoes de Stroper

De tocht van OERRR haal je bij Pannenkoekhoes De Stroper. Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuurweetje of opdrachtje. Zo zie je nog eens wat! Want misschien spot je een ree in het hoge gras, springt 'Bennie de bosmuis' net voor je voeten langs of ontdek je een echte klimboom. Onderweg kun je Bij Erve Middelkamp even uitrusten of picknicken aan een picknicktafel. De kipjes willen je vast gezelschap houden.

De wandeltocht is ongeveer 2 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kinderen te wandelen. Ze kunnen onderweg zelf de OERRR-pijlen zoeken, struinen, ontdekken en in bomen klimmen langs de paden. De route gaat grotendeels over onverharde bospaden. In de route vind je tips voor bomen klimmen, hutten bouwen, speuren en spelen. Onderweg vind je geen toestellen of uitgezette activiteiten.

Tochten vanaf de Stroper
Tochten vanaf de Stroper

Als extra VOORJAARSVAKANTIE-ACTIE: de voorjaarsbox: 8 naturel pannenkoeken met stroop en suiker en een gratis Oerr- wandeling boekje. € 12.50 per box.

Toveren voor een diploma

Kleine tovenaars in spé kunnen zich melden bij De Stroper. Je ontvangt een rugzak met attributen en natuurlijk een toverketel. Met een heuse toverhoed op kan de tocht beginnen. Onderweg verzamel je van alles voor de heksensoep, maak je een bezem om mee te vliegen en ontmoet je vast een bosbewoner. Op erve Middelkamp kun je even pauzeren en kakelen met de kipjes. Door het bos gaat de weg weer terug naar de Stroper. Heb je de tocht goed afgelegd? Dan krijg je een toverdiploma. Je leent: Een rugzak met attributen en een toverketel Je krijgt: Een toverhoed, een toverdiploma, een kinderpannenkoek, ranja en kinderijs.

De route is ongeveer 2 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden. Voor de prijzen en reserveren kijk op de website van de Stroper. De tovertocht is op reservering.

De openingstijden zijn: vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot en met 19.30 uur. Tijdens de voorjaarsvakantie: van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot en met 19.30 uur.

Haal een ijsje met dit mooie weer

Vroeger dan verwacht is het ijsseizoen gestart. Het wordt heerlijk ijsweer in de voorjaarsvakantie en de Koale Kant in Losser is maar liefst 7 dagen in de week geopend op zaterdag en zondag vaan 12.00-17.00 en door de week van 14.00-17.00 uur. Hier kun je terecht voor de lekkerste ijsjes en mini ijslolly’s.

Ijslolly's bij de Koale Kant
Ijslolly's bij de Koale Kant
Daarnaast zijn er nog meer adressen waar je in Losser terecht kunt voor superlekkere ijsjes zoals bij Cowyn, de Tuffel en het 't Loaboerke. Ook bij hun is het ijsseizoen gestart.

Midgetgolf bij Florilympha

Van skihutjes naar lentehuisjes met nieuwe verrassende gerechtjes ook voor kinderen zoals overheerlijke poffertjes. In de voorjaarsvakantie dagelijks vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur geopend en dinsdag gesloten. Wist je dat Florilympha één van de weinige gravel-midgetgolf banen van Nederland heeft? Ze zijn op één hand te tellen! Nostalgie! Een rondje Midgetgolf is leuk voor jong en oud! Je bent een uurtje lekker buiten bezig. Voor meer informatie en reserveren klik hier.

Midgetgolf Florilympha
Midgetgolf Florilympha

Losserse Zandbergen

Dit mooie stukje natuurgebied is aan de rand van Losser. Je kunt er heerlijk door het bos lopen. Er is een mooie zandvlakte, waar de kinderen graag rondrennen. Ook is er een trimbaan. Hier kunnen kinderen heerlijk klimmen en klauteren. Aan de rand staat een uitkijktoren, die je kunt beklimmen en waar je een mooi uitzicht hebt over het natuurgebied en het vogelgebied van de Oelemars. Voor meer info over de Losserse Zandbergen kijk hier.

Losserse Zandbergen
Losserse Zandbergen

Arboretum Poort Bulten

Het Arboretum Poort Bulten mag zeker niet in deze lijst ontbreken. Lopen door het historische bomenpark en het poelenlandschap. Je treft hier 2500 bomen en heesters aan. Ze komen uit alle werelddelen, verdeeld over 1000 soorten. Elk seizoen is het hier zo mooi! In het park is een mogelijkheid voor koffie en lekkernijen to go bij De Schenkerij.

Bijenhuis Arboretum Poort Bulten
Bijenhuis Arboretum Poort Bulten

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaart

  Geschreven door Elke
 2. Kids

  Inspiratie voor de meivakantie

  Geschreven door Elke
 3. Een kijkje achter de schermen bij... de Twentse Wi-Fi koeien (1 april)

  Geschreven door Anneloes
 4. Ootmarsum-Dinkelland

  Elephant Parade 2021

  Geschreven door Jeroen

Tip je vrienden

facebook twitter