Natuur

Nog even genieten van de prachtige paarse heide

Geschreven door

Elke

Leestijd 2 minuten 284 x bekeken

Ook in september kun je op verschillende plekken nog genieten van de heide. De heide is in deze tijd van het jaar prachtig paars gekleurd. We delen een aantal tips voor mooie wandelingen of een fietstocht.

Augustus en september de maanden van de paarse pracht. Een bekend fenomeen waar je op verschillende plekken in de gemeente Losser van kunt genieten. De prachtig paarsgekleurde heidevelden zijn indrukwekkend.

Misschien heb je het wel eens op foto’s of zelfs in het echt gezien: de paarse heide. In de Schatkamer van Twente heb je meerdere natuurgebieden waar je door de betoverende paarse weide kan wandelen. Jammer genoeg is dit niet het hele jaar door mogelijk, maar wij geven jou tips waar je de paarse heide kan bewonderen.

Wanneer komt de paarse heide tevoorschijn?

Vanaf half augustus beginnen de heidevelden te bloeien. De kleur van de heide verandert van groen naar paars. Het is een prachtig gezicht, wat veel mensen naar de natuurgebieden trekt. Maar wacht niet te lang met jouw wandeling door de paarse heide, want vanaf half september verandert de paarse kleur weer voorzichtig naar groen/ bruin.

Je hoeft dan ook niet lang te zoeken naar heidevelden, want de plant groeit in diverse natuurgebieden. Wil je weten waar je de paarse heide kan vinden? Wij tippen je een aantal locaties.

Natuurgebieden met heide

Bij de Tourist info zijn routes verkrijgbaar door en langs deze gebieden. Zoals de fietsroute Beuningeressen-Vrijdijk.

Beuningeressen-Vrijdijk is een fietsroute van 21 of 39 kilometer. De start is bij Tourist info De Lutte. Je fietst door het weelderige Coulisselandschap langs de Oudsaksische vergaderplek Erve Sproakstee, over de Hakenberg, langs Natura Docet Wonderryck, langs de Schaapskooi en nog veel meer. Deze route is te koop bij Tourist info De Lutte.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Doe-tips

  Elephant Parade Shops

  Geschreven door Liane
 2. Doe-tips

  Een kleurrijk geheel in Twente tijdens de Elephant Parade

 3. Zien & Doen

  Blog: fietsroute Hulsbeek-Haagse Bos

  Geschreven door Els
 4. Route-tips

  Donder, duivel en bliksem; beleef de Sagenland autoroute

Tip je vrienden

facebook twitter