Zien & Doen

Op pad voor Happen & Tuffen met de Elephant Parade

Geschreven door

Nienke

Leestijd 4 minuten 328 x bekeken

Samen met een vriendin en onze moeders heb ik Gehapt & Getuft (Elephant Parade). Onderweg hebben we heerlijk gegeten bij de deelnemende restaurants en prachtige olifanten gezien.

Ons olifanten avontuur begon in De Lutte bij 't Theeluttke. We werden vriendelijk begroet en mochten zelf een plekje uitzoeken om te zitten. Het was gelukkig een prachtige dag met veel zon, dus we konden lekker buiten op het terras gaan zitten. Na het bekijken van de theekaart wist ik gewoon niet meer wat ik moest kiezen. Wat veel verschillende smaken! Toen uiteindelijk de keuze was gemaakt kwam er een etagère met voor ons allemaal een heerlijke scone + lekkers voor er op. Gewoon alleen hier zitten theeleuten was al gezellig, maar ja we hadden de hele tocht nog voor de boeg dus het was tijd om te vertrekken.

We reden naar Landgoed de Wilmersberg om de olifant te bekijken en vervolgens naar Oldenzaal. Bij sommige olifanten moesten we even parkeren een een klein stukje lopen om de olifant te kunnen zien. Zo ook in het Kalheupinkpark in Oldenzaal. Hier staat één van mijn favoriete olifanten. Een prachtige zwart/grijze olifant met goudachtige bloemen er op.

Olifant Kalheupinkpark
Olifant Kalheupinkpark

Vervolgens gingen we richting de Losserhof. Op het terrein staat een tent speciaal voor de Elephant Parade. In het midden staat de, door bewoners ontworpen, olifant en daar rond omheen zelfgemaakte kunst die je kunt kopen.

Door naar het centrum van Losser, richting Lonneker, terug naar Oldenzaal, door naar Weerselo en vervolgens naar Albergen. Om onderweg de mooie exemplaren te bewonderen en kennis te maken met het prachtige landschap van Noordoost-Twente. Na zo'n lang stuk rijden hadden we wel zin in het volgende gerecht. De route vervolgde door Harbrinkhoek, Geesteren, Bruinehaar, Langeveen en Vasse om vervolgens bij Drostes in Tubbergen aan te komen. Ook hier weer heerlijk buiten in het zonnetje op het terras gezeten. We kregen mijn favoriete voorgerecht, maar ik ga natuurlijk niet zeggen wat dat was. Het is toch veel leuker als het een verrassing blijft, maar één ding is zeker, het was een heerlijk gerecht!

Terras Drostes
Terras Drostes

Nadat de maag weer was gevuld, op pad voor de volgende olifanten. Door naar Ootmarsum, waar vlak daarna de volgende stop al weer was. Een soepje bij Hotel de Landmarke. In de auto hadden we het nog over onze favoriete soepen. Mijn vriendin hoopte op tomatensoep en ik hoopte op champignonsoep. Eenmaal bij de Landmarke aangekomen kregen we te horen dat we konden kiezen uit tomaat en bospaddenstoelen. Wij waren natuurlijk helemaal gelukkig met deze keuze!

Na het soepje door naar Lattrop en Denekamp. Hier begonnen de oh zo grappige "probleempjes" met het autorijden. Erg smalle weggetjes waar je inrijdt om de olifant te bekijken, om vervolgens te draaien en terug te gaan. Best lastig (en hilarisch) om te doen met een grote en brede auto, maar gelukkig hadden we een topchauffeuse, dus dat kwam helemaal goed.

Op naar Beuningen voor het hoofdgerecht bij 't Sterrebos. Eigenlijk zat ik al vol, maar zo gauw we aan tafel zaten en ons eten kregen was er miraculeus weer plek in de maag. We kregen allemaal een grote schnitzel en je mocht zelf de saus kiezen. Natuurlijk ging ik voor de champignonroomsaus. Schaaltjes met patat, aardappelschijfjes en rauwkost kwamen ook nog op tafel. Wat hebben we lekker gegeten!

Hoofdgerecht Sterrebos
Hoofdgerecht Sterrebos

Met de overvolle buik vanuit Beuningen terug naar De Lutte voor de laatste stop bij Plexat. Dit laatste stukje van de route hebben we nog de gouden olifant bij Landhuishotel de Bloemenbeek gespot. Bij Plexat in De Lutte hebben we op deze mooie najaarsdag ook weer lekker buiten gezeten, maar dit keer in het donker. Op het terras waren de heaters aan en er lagen fleecedekentjes. We kregen een heerlijke ijscoupe met ontzettend veel slagroom. Eigenlijk was hier geen plek meer voor in de buik, maar ja wie zegt er nou nee tegen chocoladestukjes en caramelsaus.

Ook op een minder mooie dag is deze activiteit, een aanrader om te doen.

Al met al zijn we de hele dag op pad geweest voor deze route. We zijn gestart rond 12.30 uur en om 20.00 uur weer thuis. Het was overheerlijk, ontzettend gezellig en een aanrader voor iedereen!

Wil jij deze leuke tocht ook doen? Dit kan nog tot en met 31 oktober.
Kijk hier voor meer informatie en om te boeken.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Natuur

  Herfstwandeling met gids Tonny Morsink

  Geschreven door Els
 2. Zien & Doen

  Maak kennis met Erlebnispark Emsflower

  Geschreven door Elke
 3. Zien & Doen

  Overnachten Kerstarrangementen

  Geschreven door Nienke
 4. Zien & Doen

  'n oaldn roop

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter