Zien & Doen

Drive, Dine & Escape in je auto

Geschreven door

Nienke

Leestijd 4 minuten 533 x bekeken

Op zondag 9 januari heeft Tourist info medewerker Nienke samen met een vriendin de Drive, Dine & Escape gedaan. Een initiatief van onder andere 't Raedthuys in Losser. Rij een prachtige autoroute door Twente met onderweg vijf stops bij restaurants en los tussendoor alle puzzels en raadsels op. Lees haar ervaring hieronder.

Zondagmiddag om 16.00 uur staan we klaar bij Pelle's Chocoladeproeflokaal in Deurningen. Hier kregen we de eerste envelop voor het escapespel en het eerste gerecht; een heerlijk bakje vol met champignons in een licht pittige roomsaus met parmezaanse kaas en een stukje brood. Terwijl we op de parkeerplaats dit heerlijke gerecht in de auto zitten op te smikkelen, is het tijd om de eerste puzzel van het escapespel te bekijken. We loggen in bij JP Escapebox en kiezen een teamnaam. Het spel kan beginnen!

Nadat we de eerste puzzel moeiteloos hebben opgelost was het tijd om door te gaan naar de volgende stop. We hadden een routekaart meegekregen met de globale (snelste) route naar de restaurants, maar je kon ook de QR code scannen en zo een uitgebreide (toeristische) routebeschrijving volgen. Onderweg weinig genoten van het landschap. Continu op zoek naar de afslag met de juiste straatnaam uit de routebeschrijving, maar ja ons richtingsgevoel...

Stop 2

Aangekomen bij de tweede stop: Grand Café De Wal in Ootmarsum. Hier merkten we hoe druk bezocht de Drive, Dine & Escape was. Ze hadden er zelfs een parkeerregelaar voor de deur, maar het liep allemaal vlot door. Normaal krijg je hier een gerecht van kabeljauw, maar wij eten beide geen vis, dus dat hadden we ook netjes aangegeven in de dieetwensen. Dus wij kregen als alternatief een slaatje met bacon.

Mysterieus gerecht stop 2
Mysterieus gerecht stop 2

De tweede puzzel die we bij De Wal kregen bleek een stuk lastiger dan de eerste. Gelukkig konden we een tip kopen in ruil voor tijd. En nog een tip. En daarna nog een tip. Uiteindelijk hadden we het antwoord en bijna geen tijd meer! "Nou ja, dan moet de rest maar gewoon wat vlotter!" werd er naast mij geroepen.

Stop 3

Op naar stop 3: Melkbeernke in Denekamp. Tijdens deze rit was er helemaal niets meer van het Twentse landschap te zien, aangezien het ondertussen donker was geworden. En ja, ook mijn vrijwel niet aanwezige navigatie skills gaan in het donker nog verder achteruit. Gelukkig kon de chauffeuse wel lachen om gemiste afslagen en "nee de andere links!". In Denekamp snel het gerecht en de puzzel opgehaald. Hier kregen we; rendang rund stoofvlees bovenop gele nasi. De puzzel was de makkelijkste van allemaal, dachten we. Het ontcijferen van een sms code op een oude Nokiamobiel. Deze twee nineties kids zijn ooit begonnen met zo'n mobieltje, dus hoe moeilijk kan het zijn! De code was binnen seconden gekraakt, maar volgens de website verkeerd. Achteraf bleek de website even een technisch mankement te hebben, want na twintig dezelfde code ingevuld te hebben was die ineens goed! Gelukkig maar.

Stop 4

Stop 4 was bij Marcook's in Enschede. Hier kregen we overheerlijke gemarineerde smokey chicken met geroosterde zoete aardappel en een bakje rauwkostsalade. Dit was het drukste punt van de hele route. Vanwege de drukte moesten we wel een tijdje wachten op ons eten, maar dat wachten was het zeker waard! Hier kregen we de laatste puzzel om zo de schuilplaats van die Italiaanse maffioso te achterhalen.

Wachten bij Marcook's
Wachten bij Marcook's

Losser

Nadat het eten op was en de puzzel gekraakt, zijn we zo snel mogelijk naar Losser gereden voor de laatste stop bij Eetcafé 't Raedthuys. Ze hadden een leuk kraampje opgezet waar je warme chocolademelk kon halen en er stond een vuurkorf waar je even lekker kon blijven hangen om te babbelen met iedereen. Gewoon dat gezellige dorpse gevoel!

Nadat we het juiste antwoord hadden gegeven kregen we het laatste gerecht; een chocolademousse met slagroom, Bueno en stukjes chocolade. Chocolade bovenop chocolade, bovenop chocolade. Altijd een goede keuze!

Al met al was het een ontzettend leuke dag! Het concept is leuk en de uitvoer was super opgezet! Wegens het grote succes is de Drive, Dine & Escape verlengt tot eind januari. Heb jij ook zin gekregen om deze onwijs leuke puzzel-eet-autotocht te doen? Dan kan je hier je tickets boeken.

Stand bij 't Raedthuys
Stand bij 't Raedthuys

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

  1. Natuur

    Nieuw: belevingsfietstochten Losser & Beuningen

  2. Gemeente Losser uitgeroepen tot één van de vijf beste kampeerlocaties van Nederland

  3. Met een elektrokar door Arboretum PoortBulten

    Geschreven door Els
  4. Hakenbergwandeling vanuit Beuningen

    Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter