Zien & Doen

Eerste fietstocht van het jaar

Geschreven door

Mariët

Leestijd 3 minuten 808 x bekeken

Op een mooie dag in maart met een heerlijk lentezonnetje zijn collega Mariët en haar man het fietsseizoen van 2022 gestart. Ze maakten een fietstocht vanuit De Lutte naar Losser, Overdinkel, Glane en Gronau.

Natuurlijk met Boogie, de Jack Russel-achtige hond, voorop in het fietsmandje. Via de Rhododendronlaan en Landgoed de Wilmersberg en het Rotboerpad in De Lutte, naar de Judithhoeve op landgoed 't Snippert in Losser.

De Judithhoeve

De Judithhoeve is een uit 1912 daterende koprompboerderij en is genoemd naar de dochter van Helmich Benjamin Blijdenstein, die een bestuurlijke rol had in de Nederlandse Heide Maatschappij. We stappen weer op onze fiets en bevinden ons al snel in Het Oldenzaalse Veen, waar we iets verderop even afstappen en een stukje het bos in lopen om het vennetje te bekijken. Het is mooi hier en er heerst een serene rust. Je hoort alleen het geruis van de rietpluimen in de wind.

Oldenzaalse Veen
Oldenzaalse Veen

Glanerbeek

Even later fietsen we verder, links en rechts zien we al kikkerdril in de sloten en er bloeien al volop krokussen en narcissen overal, een duidelijk teken van de naderende lente! Dan wordt de fietstocht vervolgd naar Glane. Hier is onlangs de Glanerbeek heringericht, welke een aftakking van de Dinkel is. Deze herinrichting heeft als doel de beek weer te laten meanderen; voorheen was deze nog voor een deel gekanaliseerd.

Gronau

De route gaat verder naar Gronau en al gauw bevinden we ons in het gezellige centrum. Inmiddels is het koffietijd en genieten op een gezellig terrasje van een heerlijke kop cappuccino. Vervolgens begeven we ons naar het Lagapark net achter het centrum, tegenover het Popmuseum. Dit speelpark is in 2003 speciaal aangelegd voor de Laga(Landes Gartenschau) en je vindt er behalve mooi aangelegde bloembedden een waterlabyrint, kleine vijvers, natuurpaden, verschillende speeltuinen en een graspyramide. Je kunt er ook heerlijk picknicken. Door de Landesgartenschau van 2003 is Gronau het middelpunt geworden van een bloeiende regio. De plaats heeft zich tegelijkertijd weten te ontwikkelen van een textielstad tot een modern winkelcentrum met een uitgebreid aanbod.

Parklandschap

Gronau en het stadsdeel Epe worden gekenmerkt door een fascinerend parklandschap dat uitstekend geschikt is voor uitgestrekte, grensoverschrijdende fietstochten. Wellness mogelijkheden, een heleboel fantasierijke speeltuinen voor kinderen en culturele hoogtepunten als het rock'n'popmuseum en het legendarische jazzfestival maken het plaatje compleet.

Lagaterrein Gronau
Lagaterrein Gronau

Lagapad

Na even rondgekeken te hebben, vervolgen dan weer onze route richting het Laga-fiets- en wandelpad. Onderweg allerlei kunstwerken die horen bij de Dinkelstenenroute en iets verderop wacht ons nog een verrassing; het Lagapad is verlegd c.q. uitgebreid zodat ook de Dinkel zijn natuurlijke, meanderende loop terugkrijgt. Er zijn o.a. bankjes geplaatst en een bruggetje. Voor meer info over het Lagapad bekijk het speciale artikel over Glane.

Lagapad
Lagapad

Afsluiting bij Plexat in De Lutte

Dan gaat de fietstocht terug via Losser naar De Lutte. Onderweg nog een tussenstop bij het natuurgebied Duivelshof. Een prachtig gebied met akkers, weidelanden, bos, heide en houtwallen. Ook zeker een bezoekje waard.

Als afsluiting van de eerste fietsdag van het jaar genieten we van een lekker diner bij eétcafé Plexat, een gezellig restaurant middenin het dorp. Niet alleen wij, maar ook onze hond Boogie heeft erg genoten van deze heerlijke dag! Al met al een mooie start van het fietsseizoen.

Routes

Bij de Tourist info kun je terecht voor een groot aantal fietsroutes, liever online bestellen dan kan in de webshop. Ook staan er een aantal routes op deze website die je kunt downloaden.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Mariët

Meer verhalen uit Losser

  1. Op de fiets met de vernieuwde Bentheimerwaldroute

    Geschreven door Els
  2. Natuur

    Nieuw: belevingsfietstochten Losser & Beuningen

  3. Gemeente Losser uitgeroepen tot één van de vijf beste kampeerlocaties van Nederland

  4. Met een elektrokar door Arboretum PoortBulten

    Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter