Landleven fietstocht GEANNULLEERD

Op de derde zondag in september is er weer de jaarlijkse Landleven proef- en eetfietstocht; dit jaar vanuit De Lutte. De start is bij de Tourist info in De Lutte.

GEANNULLEERD I.V.M. SLECHTE WEERSVOORSPELLING

Een dagje op de fiets door het prachtige buitengebied van De Lutte en Losser met een aantal tussenstops die je laten kennismaken met de veelzijdige omgeving, een bedrijf of een toeristische bezienswaardigheid. De lengte van de fietstocht is ca. 30 kilometer.

Route

Kort na de start stop je al snel bij camping Sproakstee net buiten De Lutte voor een heerlijk kopje koffie of thee met Twentse krentenwegge. Na een aantal kilometers door het glooiende coulisselandschap te hebben gefietst is er een tweede stop bij het vernieuwde Hotel De Zwaan voor een smaakvol kopje soep. De route gaat verder door onder meer de natuurgebieden Haagse Bos, De Snippert en Boerskotten om vervolgens voor een glaasje fris een pauze te houden bij Buitenverblijf Erve Punte, een typisch Twents Saksische boerderij.

Hierna wordt er naar het centrum van Losser getrapt voor een kennismaking met het vernieuwde Geologiemuseum en wordt het tijd voor een huisgemaakt ijsje bij IJssalon De Koale Kant. Voordat je Losser verlaat, loopt de route over Erve Kraesgenberg, een uniek cultuurpark waar je de sfeer kunt proeven van een oud boerenerf. Er is ook een volière met uilen en roofvogels, waarover de eigenaar graag e.e.a. vertelt.

Boerderijwinkel De Veldmaat

De volgende pauze is bij Boerderijwinkel De Veldmaat aan de rand van het natuurgebied De Duivelshof tussen Losser en De Lutte; in verband met hun 25-jarig bestaan is er dan een open dag en kunnen de fietsers smullen van een broodje hamburger van hun eigen puur vlees. De open dag is van 11.00-17.00 uur, je kunt een kijkje nemen in de nieuwe winkel, de stallen en er staan een aantal kraampjes waar iets geproefd kan worden.

De tocht eindigt waar ‘ie begon, namelijk bij de Tourist info De Lutte-Losser, maar pas na de laatste stop bij café Het Lutke waar je als afsluiting kunt genieten van een puntzak patat.

Starten kan tussen 10.00-12.00 uur vanaf de Tourist info De Lutte aan de Plechelmusstraat 14 in De Lutte. De deelname bedraagt € 20,95 p.p. inclusief de genoemde hapjes. Je dient je wel van tevoren aan te melden

Onderweg zijn er op de volgende locaties stops:

  • Camping De Sproakstee voor koffie met lekkers
  • Hotel restaurant De Grote Zwaan voor een kop soep
  • Buitenverblijf Erve Punte voor een glaasje fris
  • Geologiemuseum Losser, voor een kennismaking
  • IJssalon de Koale Kant, een ijsje
  • Boerderijwinkel De Veldmaat, een broodje hamburger
  • Café Het Lutke, een puntzak patat

Reserveren kan online via het formulier aan de linkerkant of via
Tourist info De Lutte, tel: 0541-551160.

Wanneer

Prijzen

  • € 20,95 Entreeprijs

Locatie

Tourist info De Lutte

Adres
Plechelmusstraat 14, 7587 AM De Lutte
Telefoon
0541-551160
E-mail
Website
www.visitdeluttelosser.nl

Tip je vrienden

facebook twitter