Kennismaking klootschieten

Ervaar wat het klootschieten in Twente betekent en maak kennis met dit eeuwenoude typisch Twentse spel.

Een ervaren klootschieter geeft uitleg over het ontstaan en de spelregels, waarna het geleerde in de praktijk kan worden gebracht.

Een kloot is een houten bal, verzwaard met lood en het is de bedoeling om deze op een klootschietbaan van gras en/of zand zo ver mogelijk weg te gooien. Deze sport kan individueel worden beoefend, maar gebeurt meestal in teamverband, waarbij van tevoren wordt afgesproken hoeveel beurten ieder krijgt. Het team dat de kloot het einde van het parcours in zo min mogelijk worpen heeft gegooid is de winnaar.

Deze kennismaking wordt elke maandagmiddag in de maanden juli en augustus om 14.30 uur gehouden. Deze activiteit vindt plaats op het Kolkersveld, een prachtig natuurterrein tussen Losser en Overdinkel.

De kosten zijn € 6,- per persoon en is inclusief deskundige begeleiding, spelmateriaal en twee consumpties. Deze activiteit is tevens geschikt voor (kleine) groepen. Reserveren kan bij de Tourist info in De Lutte. Tel: 0541-551160. Hier dien je ook het ticket af te halen.

Gegevens

Gegevens

Wanneer

  • 13 jun - 29 aug 2022
    • elke maandag | - uur

Tip je vrienden

facebook twitter