Smokkelfietstocht met gids

Maak kennis met het smokkelverleden van Overdinkel en omgeving. De fietsroute start om 11.00 uur vanaf camperplaats Skop'nboer.

De tijd dat men artikelen als koffie, boter, suiker, jenever en sigaretten ons land probeerde binnen te smokkelen ligt alweer ver achter ons. Toch is er een tijd geweest dat dit stelselmatig gebeurde.

Fiets mee met een ervaren gids door het Twentse Overdinkel en ontdek het smokkelverleden van dit grensdorp. In dit plaatsje zijn nog steeds aandenkens uit die tijd te vinden. Bijvoorbeeld in het centrum bij ‘t Trefhuus. Hier vind je smokkelwaar, het mysterieuze bos, de grensovergang en stoere douanebeambten die fysiek in het pand aanwezig zijn!

Vooraf wordt eerst een film vertoond over het smokkelverleden. Tijdens het fietsen in het buitengebied wordt je vooral aan het smokkelverleden herinnerd door de oude grensstenen, smokkelpaden en hilarische verhalen over vindingrijke smokkel manieren.

Praktische info

De fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur en de kosten bedragen € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een tussenstop met een kopje koffie en iets lekkers.

Graag vooraf aanmelden via het formulier of bij de Tourist info De Lutte-Losser 0541-551160.

Gegevens

Gegevens

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

Camperplaats Skop'nboer

Adres
Schaapskooiweg 2, Overdinkel

Tip je vrienden

facebook twitter