Paddenstoelen ontdekken in het Arboretum

Op zondag 2 oktober kan iedereen op eigen gelegenheid paddenstoelen bekijken in het Arboretum Poortbulten.

Paddenstoelensafari in het Arboretum

Op zondag 2 oktober kan iedereen op eigen gelegenheid paddenstoelen bekijken in het Arboretum Poortbulten. IVN Oldenzaal-Losser e.o. heeft bordjes met leuke informatie geplaatst bij de paddenstoelen. De entree is gratis en vooraf opgeven is niet nodig.

Herfst, de tijd dat geheimzinnige paddenstoelen, die je het hele jaar niet ziet, opeens tevoorschijn komen. Samen met de kleurenpracht van de vallende bladeren en het ijle najaarslicht geven ze dit seizoen een bijzondere sfeer. Wat dacht je van de prachtige vliegenzwam, ringboleten, de fopzwam, elfenbankje en eekhoorntjesbrood.

Kun je paddenstoelen eten? Sommigen wel maar je moet wel voorzichtig zijn. Wist je trouwens dat ze allemaal hun eigen taak hebben in de natuur?

Als je een zakspiegeltje meeneemt kun je onder de paddenstoel kijken: veel paddenstoelen hebben onder hun hoed plaatjes, anderen hebben gaatjes.

Tussen 10:00 en 16:00 uur kunnen jong en oud zelf de bordjes met de paddenstoelen gaan zoeken. Doe wel goede schoenen aan, want niet alle paddenstoelen staan precies langs de wandelpaden en het gras is meestal nat in de herfst.

Wanneer

Locatie

Arboretum Poortbulten

Adres
Lossersestraat 68, 7587 PZ De Lutte

Tip je vrienden

facebook twitter