Sinterklaasintocht in Losser

De Sinterklaasintocht is weer groots in Losser. Ook dit jaar verschijnt Sinterklaas in het bijzijn van de professorpiet. Ook fiets pieten, muziek pieten, acrobaat pieten, klim pieten en natuurlijk de luister pieten en de cadeautjes pieten zullen er weer bij zijn.

Sinterklaas zal in zijn prachtige pak stralend in Losser verschijnen. Ook neemt hij de professor Piet en brandweerpiet mee naar Losser. Samen met ruim 60 Pieten zal hij een bezoek brengen in Losser. Fiets pieten, muziek pieten, acrobaat pieten, klim pieten en natuurlijk de luister pieten en de cadeautjes pieten, te veel om allemaal op te noemen.

Vanaf 13.00 uur zullen de pieten hun kunsten vertonen bij de Oale Toren op het Martinusplein. De pieten zullen weer abseilen vanaf de Oale Toren (zeer spannend). Op het grote podium staat de DJ Piet die de moderne Sinterklaasliedjes zal draaien voor de kinderen. AGVL zal een demonstratie verzorgen op een mix van verschillende Sinterklaas hits.

Sinterklaas zal om 13.30 uur worden binnengehaald zoals we dat van hem gewend zijn. Om 13.50 uur wordt Sinterklaas ontvangen door Burgemeester Cia Kroon en begeleid door Praatpiet. Na het welkomstwoord door de burgemeester zal Sinterklaas om 14.45 uur aan zijn rondtocht door het dorp beginnen. Hij brengt ook nog een bezoek aan podium De Brink.

Tevens is er voor de kinderen een suikerspin of een andere versnapering te koop op het Raadhuisplein.

Vanaf 15.15 uur brengt Sinterklaas een bezoek in Café 't Raedthuys. Hier is voldoende gelegenheid om Sinterklaas te verwelkomen. Om 16.00 uur brengt Sinterklaas een bezoek aan Grand Café Smit. De Sinterklaasstoel uit Spanje wordt hier geplaatst, zodat de Sint alle tijd voor de kinderen heeft. Hier kunnen prachtige foto’s worden gemaakt van de Sint en de kinderen. De tekeningen kunnen persoonlijk aan de Sint worden afgegeven. Om 16.45 uur zal Sinterklaas vertrekken naar zijn Sinterklaashuis in de tuin van St Maartensstede om bij te komen van deze vermoeiende, maar prachtige dag. Het sinterklaashuis is tot pakjesavond te bezoeken.

Tijdens de intocht zijn de winkels geopend tot 17.00 uur.

Wanneer

Locatie

Centrum Losser

Adres
Raadhuisplein, Losser

Tip je vrienden

facebook twitter