Slipjacht De Lutte en Beuningen AFGELAST

Op woensdag 14 december wordt er een slipjacht georganiseerd door de Koninklijke Jachtvereniging vanaf Hotel Het Ros van Twente.

SLIPJACHT DE LUTTE - BEUNINGEN↵ AFGELAST

Helaas wegens de weersomstandigheden is de Slipjacht voor de 14e december afgelast. We hebben een nieuwe datum op de agenda en dat is woensdag 11 januari 2023.

Het zal weer een indrukwekkend schouwspel worden van galopperende paarden, ruiters in rode jassen en blaffende honden over de akkers van De Lutte en Beuningen.

Route

Om 11.30 uur wordt er verzameld op de parkeerplaats van Hotel Het Ros van Twente en kan de route ter plekke worden afgehaald. Tevens is de route bij Streekrestaurant Het Sterrebos te verkrijgen.

De tocht van ongeveer 20 km duurt ca. 3 uur, inclusief 2 kills (pauze) en volgt het glooiende landschap van De Lutte.

Met de particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Waterschap zijn goede afspraken gemaakt en mag de vereniging eenmalig van hun terreinen gebruik maken.

Werd er vroeger op vossen gejaagd, tegenwoordig zet een sliptrekker te voet het spoor uit met een jutezak gedrenkt in vossenurine. Dit spoor wordt dan door de honden, met name Fox Hounds uit eigen kennel van de KNJV, gevolgd.

Deelnemers komen uit Twente maar ook uit de rest van Nederland. Belangstellenden kunnen via de aangegeven zichtlocaties het schouwspel volgen.

Wanneer

Locatie

Hotel Restaurant Het Ros van Twente

Adres
Beuningerstraat 20, 7587LD De Lutte
Telefoon
0541552525
E-mail
Website
www.rosvantwente.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter