Lezing en wijnproeverij Ilja Gort Wilmersberg.

Boekhandel Broekhuis, de Wilmersberg en Bibliotheek Oldenzaal organiseren een lezing van Ilja Gort met een wijnproeverij met wijnen van Ilja’s eigen wijnchâteau.

Wijnboer, schrijver en presentator Ilja Gort groeide op in Nederland. In 1994 kocht hij een vervallen wijnchâteau in Bourdeaux. Al snel wonnen zijn wijnen hoge onderscheidingen op belangrijke wijnconcoursen en werd hij verkozen tot een van de beste wijnboeren van Frankrijk. In 2005 verscheen Leven als Gort in Frankrijk, Ilja’s eerste boek over zijn belevenissen tussen de wijnboeren op het Zuid-Franse platteland. Daarnaast publiceerde hij meerdere romans waarin Ilja schrijft over het ‘snoeiharde en tegelijkertijd fluweelzachte’ wijnboerenbestaan. Zo verschenen de titels De geluksvogel, Château Fatale, De vrouwenslagerij en De vulkaan. Momenteel woont en werkt Ilja afwisselend in Frankrijk en Nederland.

Tijdens de lezing zal Ilja onder andere over zijn nieuwste boek De druivenfluisteraar vertellen dat in februari is verschenen. De druivenfluisteraar vertelt het verhaal van anti-held Janty. Zijn bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard. Dankzij een bijzondere gave sluit Janti vriendschap met een truffelvarken dat hij redt van de slager. Dit vormt het startschot voor een roadtrip waarin Jonti en zijn varken op de vlucht door Frankrijk en Italië verzeild raken in bizarre situaties.

Vanaf 19.30 wordt u verwelkomt bij de Wilmersberg met een glas wijn. Om 20.00 uur zal Ilja Gort zijn lezing beginnen. Na afloop zal er ruimte zijn om na te praten onder het genot van een glas wijn en om uw boeken te laten signeren. Kaartjes kosten € 10,00 per stuk, inclusief twee glazen wijn. Entreekaarten zijn te koop bij Boekhandel Broekhuis, de Wilmersberg en de Bibliotheek of online via: http://tinyurl.com/iljagort

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

Inclusief twee glazen wijn.

Locatie

Landgoed De Wilmersberg

Adres
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte
E-mail

Tip je vrienden

facebook twitter