Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Open Monumentendag

Op 14 september is ook dit jaar weer Open Monumentendag in de gemeente Losser. En dat betekent dat iedereen in alle opengestelde monumenten van harte welkom is. En de toegang is steeds gratis. Op zondag 15 september zijn er activiteiten in De Lutte.

Plekken van Plezier is het thema van de Open Monumentendagen 2019. In dat kader heeft een werkgroep van De Dree Marken een kaart gemaakt met ongeveer 40 horecagelegenheden in De Lutte en omgeving.

De deelnemende monumenten in Losser en Glane: Alle genoemde monumenten zijn (tenzij anders vermeld) op zaterdag 14 september geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Martinustoren:
Er zijn gidsen aanwezig die doorlopend rondleidingen verzorgen, waarbij ook de toren beklommen kan worden.

H. Maria Geboortekerk:
Er wordt extra aandacht gevraagd voor de prachtige gebrandschilderde ramen en de apostelbeelden. Geregeld bespeelt organist Carlo van den Beld het orgel. Tussendoor is hij graag bereid geïnteresseerden over het orgel te vertellen.

Protestantse kerk en Aleida Leurinkhuis:
Er zijn gidsen aanwezig om u alles te vertellen over de geschiedenis van het ruim 200 jaar oude kerkgebouw. Hier zal Harold Vriesema het uit 1725 stammende Martensorgel regelmatig bespelen. Hij is ook graag bereid om over het orgel te vertellen.

Syrisch Orthodoxe klooster:
Het klooster St. Ephrem de Syriër is het hart van de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Nederland en kan bezichtigd worden tijdens een rondleiding, die om 14.00 uur begint. (Adres: Glanerbrugstraat 33, Glane).

De toegang tot alle activiteiten op Open Monumentendag is gratis. Open Monumentendag wordt met financiële steun van de gemeente Losser georganiseerd onder auspiciën van de Historische Kring Losser en de Dree Marken in De Lutte.

Wanneer

  • -

Locatie

Centrum Losser

Adres
Raadhuisplein, Losser