Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

De Dinkel Afvaart,

Op de zondagochtenden van 1 september tot en met 20 oktober vaart Adventure King om half elf de Dinkel af voor individuele inschrijvingen. Kanoën op het mooiste riviertje van Nederland.

Een echte oerrivier, die er nu net zo uit ziet als honderden jaren geleden! De Dinkel mag gewoon z’n gang gaan hier in het Lutterzand. Steile oevers tot wel 7 meter hoogte, slingerend, dan weer meters breed en enkele tientallen centimeters diep, dan weer heel smal en snelstromend tussen de struiken. Soms ligt er een boom over het riviertje, dan moet de kano er even uit. Of je vaart er bij lage waterstand onderdoor, even plat liggen in de kano. Op sommige dagen zie je plots een blauwe schicht voorbij schieten, een ijsvogel. Even daarvoor paddel je langs weilanden en akkers, de koeien staan regelmatige pootje te baden in het stroompje. Dinkel, wat ben je leuk!

Op de zondagochtenden van 1 september tot en met 20 oktober varen ze om 10.30 uur de Dinkel af voor individuele inschrijvingen. Ben je niet met z’n tienen maar met een kleiner groepje dan kan je toch met ons mee met de Dinkel afvaart! We verzamelen bij Restaurant Keet’n Zwart, het startpunt van de Dinkel afvaart, en varen door het Lutterzand naar de Kribbenbrug. Deze tocht duurt ongeveer twee uur. Na afloop brengen we de chauffeurs terug naar de auto’s die bij Keet’n Zwart zijn blijven staan.

Ben je met 10 personen of meer? Dan kan je zelf een tijd kiezen voor de Dinkel Afvaart.

De Dinkel is een stoer riviertje! Het ligt er net zo bij als honderden jaren geleden, slingerend door het Lutterzand. Het kan zijn dat er een boom over het stroompje ligt, dan moet de kano er even uit. Of door een lage waterstand kunnen de kano’s soms vast lopen, en moet je even uitstappen. Dat hoort er bij, en is ook de charme van de Dinkel-afvaart! Dus geen suede schoentjes aan, maar schoenen die nat mogen worden. Na afloop bieden we de mogelijkheid om even om te kleden en eventueel te douchen.

Alle activiteiten van Adventure King zijn onder begeleiding van enthousiaste instructeurs. Het is bij hun dus niet mogelijk om los een kano te huren en zelf te gaan varen. Zij zorgen voor de complete activiteit, vervoer van de kano’s naar het startpunt, een goede uitleg, zwemvesten, et cetera en na afloop brengen ze de chauffeurs van de auto’s terug naar het startpunt van de tocht. Eén van de instructeurs vaart altijd achter de groep aan.

Wanneer

  • 1 sep - 20 okt 2019
    • elke zondag | uur

Locatie

Adventure King

Adres
Lutterzandweg 16, 7587 LH De Lutte
Telefoon
0541 552966
E-mail
Website
www.adventureking.nl

Tip je vrienden

facebook twitter