Workshop Civil Research

Op maandag 30 september organiseert Fundament bibliotheek Losser in samenwerking met Tetem Enschede de workshop Civil research.

De avond bestaat uit een lezing en een workshop waarin een weerstation wordt gebouwd.

Over de lezing
Timothy Sealy, kartrekker van de open community Things Network Twente (TNT), vertelt in een half uur meer over slimme sensoren en het gebruik hiervan. De focus ligt op het ontwikkelen van (technische) kennis op het gebied van sensoren en draadloze communicatie (over lange afstand) ten behoeve van de slimme burger. De burger wil steeds meer zelf meten en met deze informatie invloed uitoefenen op haar directe omgeving.

Over de workshop
Tijdens de workshop Civil Research gaat u aan de slag met het maken van een D0-It-Yourself weerstation. Met dit weerstation wordt inzichtelijk gemaakt wat er allemaal wordt gemeten en hoe data worden verstuurd en opgeslagen. Wanneer het zelf gemaakte weerstation thuis wordt opgehangen, draagt deze bij aan een uitgebreide weerkaart van Twente.

Voor wie?
Volwassen (18+)

Programma
19:00 uur inloop met koffie of thee
19:30 uur start lezing (30 min)
20:00 uur start Workshop (60-90 min)
21:30 uur napraten
22:00 afsluiting

Aanmelden
Lijkt het u interessant en leerzaam om deel te nemen aan de workshop Civil Research? Dan kunt u zich aanmelden bij Yolanda Kerver per mail of telefonisch (T: 053-5382137).

Graag aanmelden voor 26 september!

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs

Locatie

Bibliotheek Losser

Adres
Raadhuisplein 1, 7581 AG Losser
Telefoon
053-5382137
E-mail
Website
www.bibliotheeklosser.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter