Bach in Erve Kraesgenberg AFGELAST

Het laatste video-concert in de reeks ‘Bach in Erve Kraesgenberg’ vindt plaats op zondag 5 april aan de Bookholtlaan 25 te Losser.

AFGELAST

Ze vertonen video-opnames van zowel qua geluid als beeld hoge kwaliteit. Ze zijn er trots op dat ze prachtige opnames van uitvoeringen door de hoog gewaardeerde Nederlandse Bachvereniging mogen gebruiken. De Nederlandse Bachvereniging is onder meer bekend van de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion op Goede Vrijdag in Naarden. Werd in 2018 live uitgezonden door de publieke omroep. Die uitvoering werd als ieder jaar bijgewoond door de fine fleur van overheid en bedrijfsleven.

Het hoofdbestanddeel van het concert is een cantate van Bach. Voor wie het nog niet weet, Bach heeft voor iedere zon- en feestdag een cantate geschreven. Zo’n cantate werd tijdens de Lutherse kerkdienst uitgevoerd en sluit aan bij het thema van de specifieke evangelie/bijbel-lezing voor die zon- of feestdag. Je zou kunnen zeggen, de Matthäus en Johannes Passion zijn eigenlijk zeer uitvoerige cantates voor Goede Vrijdag. De cantate wordt voorafgegaan door een van de vele andere werken van Bach. Soms van een tijdgenoot.

Het concert wordt samengesteld door Dick Buld en hij geeft een toelichting bij de uitgevoerde werken. Paul van Gerwen geeft facilitaire ondersteuning. Voor Bach-liefhebbers frist Dick Buld hun kennis wat op. Maar zeker zo belangrijk, de toelichting is een helpende hand voor mensen die kennis willen maken met de muziek van Bach.

De toegangsprijs bedraagt € 6,- inclusief een kop koffie en thee in de pauze. Een wijntje, biertje of iets fris kan ook, maar dient apart te worden afgerekend.

Tot slot. Ze vragen belangstellenden zich aan te melden via e-mailadres paulvangerwen@ziggo.nl.
Als tegenprestatie sturen ze via e-mail het programma plus teksten van uit te voeren werken toe. Maar U kunt zich ook nog aanmelden bij een bezoek aan de concerten.

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

Cultureel park Erve Kraesgenberg

Adres
Bookholtlaan 25, 7581BB Losser
Telefoon
053-5360556
E-mail
Website
www.kraesgenberg.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter