Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Cursus "Met de juiste blik" kijken naar kunst

De Werkgroep CuSo55+Losser/KijkopKunst organiseert een kortlopende cursus “Met de juiste blik”; kijken naar kunst met kunsthistoricus Maria Driessen.

Architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst zijn de belangrijkste disciplines van de kunstgeschiedenis.
In deze cursus ligt het accent op het kijken naar kunst, het gezien hebben en er dan over mee kunnen praten. Maar hoe kijken we dan? En hoeveel tijd besteden we aan een schilderij of beeld? Deze relevante vragen worden in de cursus besproken. Met behulp van geselecteerd beeldmateriaal kijken ze naar de genoemde soorten kunst. Wat zie je en hoe kijk je? Wat benoem je als eerste bij een beschrijving? Dit gaat zeker interessante waarnemingen opleveren, waar we met elkaar van kunnen leren.

Docent: mevrouw Maria Driessen, cultuurhistoricus
Maria Driessen is oprichter van ‘Marie Dusart’, hét kunstgeschiedenisinstituut voor Gelderland. Zij is bevlogen over de wereld van de beeldende kunst. Hoe is al het moois tot stand gekomen? Zij kan er op een enthousiaste manier over vertellen.

Maria Driessen gaat in drie bijeenkomsten met jullie kijken naar kunst: resp. architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst.

Data : Dinsdag 12 november, dinsdag 26 november en dinsdag 10 december 2019
Tijd : 14.00 uur – 16.00 uur. Inloop vanaf 13.45 uur
Plaats : Böggelschuur aan de Sportlaan te Losser (ingang Kraesgenberg)
Kosten : € 35,00 voor de gehele cursus (graag contant te voldoen op de eerste ..cursusmiddag)
Opgave : Per email: kijkopkunst@gmail.com vóór 1 november 2019 (toelating in volgorde van opgave; bericht van bevestiging volgt na 1 november 2019)

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 35,00 Deelnameprijs

Locatie

Cultureel park Erve Kraesgenberg

Adres
Bookholtlaan 25, 7581BB Losser
Telefoon
053-5360556
E-mail
Website
www.erve-kraesgenberg.nl

Tip je vrienden

facebook twitter