Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Grote Losserse Carnavalsoptocht

De optochtcommissie van carnavalsvereniging 'de Gaffel Aöskes' organiseert grootste optocht binnen de gemeente Losser.

Een mooie optocht met verschillende praalwagens en loopgroepen om de Lossenaren, maar ook vele andere bezoekers te amuseren.

Door het enthousiasme van vele carnavalisten, de belangeloze inzet van een 30-tal vrijwilligers, is de Grote Losserse Carnavalsoptocht echt een begrip geworden in Twente. Aan de optocht doen verschillende carnavalsvereniging mee uit de gemeente Losser zelf, maar zeker ook uit de naastgelegen buurt gemeenten. Het gaat in deze optocht niet alleen om de grote praalwagens maar er zijn ook kleine loopgroepen van bijvoorbeeld de lokale sportvereniging of gewoon een vriendengroep die een wagen op touw heeft gezet. Ook in trek bij het publiek zijn de één- en tweelingen die meelopen in de optocht met een grappige uitspraak of outfit.

Ook de inwoners van Losser zelf doen er van alles aan om carnaval uit te stralen tijdens dit weekend. Dit doen ze door de straten zo veel en vrolijk mogelijk te versieren met ballonnen en slingers. Er wordt zelfs een prijs uitgereikt voor de mooist versierde straat van Losser.

De optochtroute:
Muchteweg - Raadhuisplein, - St. Maartenstraat - Bern. Leurinkstraat - Gronausestraat - Oldenzaalsestraat - Tulpstraat - Lutterstraat - Hannekerveldweg - Molenstraat - Sportlaan - Bern. Leurinkstraat - Brinkstraat.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Centrum Losser

Adres
Raadhuisplein, Losser

Tip je vrienden

facebook twitter