Lutter dialectwandeling AFGELAST

Maand maart = dialectmaand. In deze maand wordt extra aandacht besteed aan alle mooie dialecten die ons land rijk is. In De Lutte, in het mooie Twente, zijn er vele Lutternaren die het Twents nog dagelijks spreken.

AFGELAST

Hier volgt de meest bekende dorpsuitspraak; "In De Lutt et ze tuffel met but & met ‘n betke sloat, dan goat ze nog lang nig doad.’’

Trots op onze eigen streektaal organiseren we daarom een dorpswandeling in het Twents. Onder leiding van een gids krijg je de mooie plekken en bijzondere verhalen over het dorp te zien en te horen. Uiteraard komt het Twentse dialect regelmatig naar voren. Dit is een uitgelezen kans om je Twents te testen of om op een speelse manier iets over dit dialect te leren. Dus ook als je geen Twents spreekt, kun je de wandeling nog volledig volgen. Onderweg is er een stop voor koffie met lekkers. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Graag vooraf opgeven bij Tourist info De Lutte via info@visitdeluttelosser.nl, telefonisch: 0541-551160, of kom langs bij ons in de winkel.

Prijs € 6,50 incl. koffie/thee met lekkers

Wanneer

Prijzen

  • € 6,50 Entreeprijs

Locatie

Tourist info De Lutte

Adres
Plechelmusstraat 14, 7587 AM De Lutte
Telefoon
0541-551160
E-mail
Website
www.visitdeluttelosser.nl

Tip je vrienden

facebook twitter